-
WD200EB je 100% fit?
Znamy mi rikal, ze mu zlobi pocitac a ma podezreni na HDD, ja jsem ho testoval(scandisk a nejake testy od WD krome zero fill-nechci prijit o data) a vse je OK. Tak prosim ty co se vyznaji v hodnotach SMART aby mi zdelili, zda disk funguje 100% nebo uz neco naznacuje na jeho brzky odchod. Diky
http://home.tiscali.cz/targa/smartik.JPG
-
hodnota Reallocated Sector Count je podozriva, naznacuje presuvanie sektorov do servisnej oblasti tj. odchadzanie disku, podla Eagla@shw (ma tam o SMARTe clanok, hladat ho nebudem) je vsetko nad 0 podzrive/zle a ja suhlasim ;D vsade mam 0 ;D
-
Mas tam celkom dost tych realokovanych sektorov aj reallocation events. Skus to este parkrat prejst tym scandiskom alebo WD testom - je mozne, ze sa to bude zvysovat a o chvilu mas SMART status failed.
-
Tak jsem projel 2x scandisk(jen ve WinXP - tzn bez kontorly povrchu) a kopiroval jsem 2,5GB image DVD a rozkopirovaval jsem ho po disku a seknul se mi PC...ted nevim jestli to bylo nestabilitou OC(uz jednou se mi to takhle seklo kdyz mel u mne kamarad asi pred pul rokem HDD,zvednul jsem mirne napajeni CPU a do ted to bylo v pohode) nebo tim diskem.
Zde je aktualni smart:
http://home.tiscali.cz/targa/smartik2.JPG
-ve zkratce zvedly se hodnoty:
Spin Up Time se zvedla o 9 na 1700 (+ hodnota/nejhorsi ze 113 na 114)
Start/Stop Count se zvedla o 1 na 2370
Power-On Time C. se zvedla o 5 na 4334
Power Cycle Count se zvedla o 1 na 2210
EDIT: shodil jsem OC a pri rozkopirovani jineho(4GB image) na tomto disku PC opet zamrzlo... tzn volam majiteli, ze hdd je divny, OK?
-
Tušim že speed fan dole ukazuje něco jako fitness a performance obě hodnoty jsou dole zobrazeny. Já u disku čekám že odejde oboje je asi v polovině stavu.
-
a ja mel u vsech seagate disku ( asi 6x 80G od barci iV po 7200.x - uz nevim ) fitness na pulce a u nynejsiho ( 200G ) ji mam na nule. a to je 4 mesice star.
-
Jinak řečeno si se Seagate disky příliš nerozumí ? :-)
-
Inak povedane su tie 2 hodnoty uplne nahovno :wink: