Chem kupit novy disk a mam moznost zohnat za dobru cenu WD800BB alebo Maxtor D740. Ake su vase skusenosti (rychlost, hlucnost, spolahlivost). Ine typy neodporucajt, mozem vybrat len z tych dvoch.
Printable View
Chem kupit novy disk a mam moznost zohnat za dobru cenu WD800BB alebo Maxtor D740. Ake su vase skusenosti (rychlost, hlucnost, spolahlivost). Ine typy neodporucajt, mozem vybrat len z tych dvoch.
fananku zkus wd 80 ale pozor s 8MB bufferem
Viem ze 8MB buffer je ovela lepsie ale mozem vybrat len z tych dvoch.Citace:
Původně odeslal gremlin
Ja mam tiez BB verziu WD disku (7200rpm+2MB cache) - 40GB.
Som maximalne spokojny - je rychly a pocujem ho len ked sa sustredim.
Neviem ci nove maxtory nemaju fluidne loziska ... ja s nimi skusenosti nemam ale radsej by som kupil odskusanu technologiu
:|
Dolezite este moze byt aj kolko je zaruka pri WD a kolko pri Maxtore.WD prechadza na 1 rocnu zaruku (3 rocna len pri JB verziach)
Zober Maxtor , ale pytaj si s fluidnymi loziskami.
Mozem vybrat len medzi WD800BB - 80GB, 7200rpm, 2MB cache a Maxtor D740 - 80GB, 7200rpm, 2MB cache, bez fluidnych lozisk.
Bral by som ten Maxtor iste bude tichsi.
No neviem, kamos ma v pocitaci Maxtora a v porovnani s mojou BarracudaIII-kou je to o dost!! hlucnejsia, WD vobec nepoznam.
Tak nevim , mal som v rukach iba 40Gb verziu toho disku ale nezda sa mi ze by bol hlasity.
Toho Maxtora bez fluidních nebrat.Mám ho doma,je rychlej ale ty ložiska jsou pila.U WD ložiska slyšet nejsou i když zvuky vydává někdy strašidelný.
Presne naopak.Citace:
Původně odeslal AjsTi
WD je oproti Maxtoru uplny tichoslap :o :)
PiTe : Mam D740X 40GB a kamošovy som robil kompa s WD 40GB 7200rpm aCitace:
Původně odeslal PiT
mýliš sa MAXTOR JE TICHŠÍ !!
Mam toho Westerna a sem spokojen :) podle mne je i vykonejsi nez Maxtor
Nemam zatial nic ale este mozem k tymto dvom prihodit na vyber aj barcu IV, tak co ktory zobrat, tiez sa neviem rozhodnut ???
2PiT: No WD som v rukach nemal , nevim porovnavat. Zato Maxtora som mal hoci iba tu 40GB verziu a bol tichy , nevim , mozna ten WD bude este tichsi.
Dotaz je taky ze pri hucani vetrakov je aj SCSI tichy disk.
Edit
Ked uz zober si BIV i ked nemozes , ta je taka ticha , ze kolkokrat mam pocit ze ani nejde ;)
Maxtory su divne disky. V robote davnejsie menili 40GB - ten podovny bol pomaly a hlucny, ten novy je pomaly ale tichy - typy si nepamatam. V dalsom pocitaci jeden Maxtor odisiel - tam zasa vymenili tichy za hlucny...
Mam Westerna a taky si nemohu stezovat,je dost tichy a spolehlivy.V servisu jsem v posledni dobe nevidel jedineho Westerna.
No vidite, ja som skladal 2 compy s D740X, raz 20GB raz 40GB.
Tieto disky su bezpochyby rychlejsie ako BBcka, ale oba pri citani/zapise randomicky chroustali tak, ze som mal pocit, akoby hlava zahrabavala o platne :o :roll:
Vlastnil som WD300BB, pocul som WD400BB a 200BB a tieto disky su tichsie. Za tym si stojim.
D740X pri citani/zapise vydava niekedy take zvuky ako IBM60GXP pri vypnutom AM...