Kterej je podle vás nejlepší Sempron 64 na overclocking. Podle předběžných výzkumů má nejlepší poměr cena/OC 2800+ ale nerad bych se mýlil takže plís vaše postřehy sou výtány...
Printable View
Kterej je podle vás nejlepší Sempron 64 na overclocking. Podle předběžných výzkumů má nejlepší poměr cena/OC 2800+ ale nerad bych se mýlil takže plís vaše postřehy sou výtány...
hej 2800+ sempron je naj nba taktovanie ja osobne ho mam a teraz ide na 2,2GHz...a teplota je pod 60°a celkom v pohode.
to sa nemas cim chvalit... ja s mojim sempronom 2600+ 64 bezim zatial stabilne na 2,34 Ghz a max teplota 52 s boxom...Citace:
Původně odeslal Pearadyne
Ja mam sempron 3000+ a jedu s nim jak to mam v popisu, procak se ale teprv zahoruje, tak pude casem asi jeste o neco vyse. Jinak nejlepsi pomer cena/oc je u sempronu 2800+, musis mit ale mobo, ktery ti bude zvladat 300FSB a vice.
Me muj 2800+ zatim docela vyhovuje :)
Stavel jsem ted comp se sempronem64 2600+ a testoval jsem ho na stejny desce co mam v popisu a jel 295*8, coz mi z 1,6Ghz na 2,36Hhz prijde docela slusny.
Samozrejme nebyl cas dlouhodobejc testovat, ale zase nebyl zahorenej.
Takze myslim ze slusny.
to je skoro to iste co ja :) 293 fsb stable... mam ho cca mesiac... ani nie... musim vymenit chladic na CPU a MB a dat new bios, dufam ze pojdem cez 300 fsb...
2800+ 64 bit @ 2.4 není pproblém jen je potřeba většinou na to jeden modul pamětí některýn deskám se to moc nelíbí.Citace:
Původně odeslal Don Kikoun
Ano je to 2800+ 64 bit, pretoze ma nasobic 8x.
Dalsou vyhodou je samozrejme, ze má 256kB L2 cache co nieje tak drasticke ako 128kB u inych modelov.Citace:
Původně odeslal LoPiO
@LoPIO - To mas k tomu fakt tu 14"ku :o :o ...tak to je fakt tucne :-) .. a co mas momentalne za grafu? :D
rozdiel vo vykone medzi 128 a 256 cache neni moc velky...
Samozrejme, ale rozdiel medzi 512kb u A64 a 128kb u tebou uvedenoho S64 je uz slusny, kdezto u 256kb mas vcelku vyrovnany pomer.Citace:
Původně odeslal debilita
Ide o kazde percento naviac nie. ??? A ked mas na vyber ako u S64 za podobnu cenu, tak skorej tych 256kb L2 .. a vyssie MHZ modelov so 128kB dozenies OCkom.
2800+ stoji o 500 sk viac, kvoli 256 cache, takze radsej 2600+ so 128 cache, tych 500 sk sa neoplati kvoli minimalnemu vykonu...
to je celkom sranda, pretoze pri non64 modeloch to je asi 30kc ;D to som ani nevedel ze tak moc pri 64kovych (64 inak sux, ide len o nove jadro)Citace:
Původně odeslal debilita
jj, 64 bit sux, to len na okrasu :lol:
RE: LoPiO - Vidim ze mas pomerne slusne pretoceny Sempron2500+, jdou obecne tyhle procaky takhle taktovat vsechny ?? Nebo zalezi na nejake serii ? Osobni zkusenost nemam ale z doslechu mam info spise o tom, ze moc taktovat nejdou. Smysl mi to ale moc nedava. Mas zkusenosti i s jinymi kousky ? dik za info...
to mas pravdu ja som z jednym modulom s mojou 2800+ isiel na 2600Mhz a 1,55V a teraz som dokupil dalsi a padol som na 2400MhzCitace:
Původně odeslal JERROME
nie ze by to bolo nejako extremne citit ale 200Mhz zamrzi :?
To fakt jede "jen" na 2.4? to neni zrovna moc, ale porad to je slusny OC, koukam ze jsem teda mel asi docela stesti s mojim 2.76...
Citace:
Původně odeslal hyde21
No nechce proste dat viac ako 306 Mhz HTT cez delicku 2:3 to je 204Mhz DDR iba viac uz hadze memtest chybyCitace:
Původně odeslal Petrik
a s delickou 1:2 ani nenabehne PC
ved pozri thread o DFI nF4x Inifinity tam som to rozpisal
Myslis dufam 754.Citace:
Původně odeslal _DAVE_
Pretoze je jedno aky mas rating, pretoze to je jedno jadro a to ide super taktit. Samozrejme zalezi od stastia, ale kazde palermo ide v rozmedzi 2,5GHz - 2,7GHz.
Rozdiel je uz len aku mas dosku a ramky.
Preto som su kupil dfi nf4x, bo som videl test, ze da 392HTT. Takze som mal jedno, ze ci kupim 2500+ alebo 2800+, kedze HTT to dozeniem. Problem je v ramke, kedze na doske vid thread o dfi nf4x infinity nefunguje moja delicka a ramka by vyssie htt nezvladla.
Takze moj typ je stale 2800+ a niaka doska co zvladne do 330HTT a mas pohov.
Jinak desku bych nedoporučoval Asus a právě proto že ho mám. :roll:
Deska neumí změnit voltáž až od modelů 3000+ a víc A HTT nejnižší FUNKČNÍ je 3x Takže teď už ho mám 900 z 800mhz Nevím, je to důvod k reklamaci protože defacto přetaktovaný stav nejsou normální podmínky.
Jasne a preto "seci" kupovali Durona miesto AthlonaXP, potom nasledne Bartona ze, :-) ( Kdo nechape 64/256/512) ... preto "seci" teraz kupuju Opterona144 miesto bezneho A64 (512/1024)Citace:
Původně odeslal debilita
Imho je to asi osobna zalezitost, ale osobne myslim ze pokial ide o par stovak sa priplatit oplati. V buducnosti skorej vyuzijem viac ako menej a nove enginy ako ..
DOOM3
http://www.pctuning.cz/ilustrace2/st...ache_doom3.png
To pomaly potvrdzuju... a myslim ze Quake4 a jeho buduce Engine klony to budu len utvrdzovat.
Alebo si zober ked robis daco v RARku.
http://www.pctuning.cz/ilustrace2/st...che_winrar.png
Takze pre mna vychadza najlepsie model 2800+ kedze ma dobry nasobic a 256L2. Keby som chcel moc usetrit kupim 2500+ ktory ma shit nasobic, ale v pohode L2.
Inac k 64-bitom. Mam AthlonaXP ktory je z roku 2002 :-) (...bude cca do 1/2 ..2006). Ked kupim slusny A64 ci S64 ... s dobrym OC na cca. 2600-2800MHz budem mat prakticky MHZ strop na buduce 1-2va roky. Mno a za 1-2va roky uz budu vyuzite aj 64-bit funkcie..tak preco este kupovat Semprona bez, ked sa to proste neoplati ??? ... (Imho opisujem svoju situaciu!)
Inac k 64-bitom. Mam AthlonaXP ktory je z roku 2002 :-) (...bude cca do 1/2 ..2006). Ked kupim slusny A64 ci S64 ... s dobrym OC na cca. 2600-2800MHz budem mat prakticky MHZ strop na buduce 1-2va roky. Mno a za 1-2va roky uz budu vyuzite aj 64-bit funkcie..tak preco este kupovat Semprona bez, ked sa to proste neoplati ??? ... (Imho opisujem svoju situaciu!)[/quote]
to je aj moj pripad mam slusny athlon je uz u mna 2 roky bezi v poho aj na 2,4Ghz takze este nemam dovod menit az ked pridu At 64 na 3Ghz s pretaktovanim tak na 3,5 ci 3,8 aby sa mi oplatil spravit vykonovy skok aspon s 50% vecsim vykonom, inac sa to neoplati.
Finta je take v tom, ze 64-bit verze sempronu jsou vyhradne nejnovejsi revize E6, ktere jsou dobre tocit, viz muj 2800+@2760MHz ;D
Citace:
Původně odeslal KOVO
Tvuj... muj nedá prime stable ani 2350 (myslim že asi tolik to bylo) a to ani při napětí cca 1,65V... víc sem do něj nerval...Citace:
Původně odeslal Petrik