Chcel by som notebook rozsirit o nejaky ten sata disk. Radic do PCMCIA nie je problem, ale netusim ako budem ten disk napajat. Mate niekto nejaky napad? (AT zdroj sa mi s notebookom nosit nexce) ???
Printable View
Chcel by som notebook rozsirit o nejaky ten sata disk. Radic do PCMCIA nie je problem, ale netusim ako budem ten disk napajat. Mate niekto nejaky napad? (AT zdroj sa mi s notebookom nosit nexce) ???
toz to mas potom smolu ;D z notebooku nevytiahnes 12V pre velky disk a ani 5V pre maly len komplikovane (a neviem ci by si to ubastlil len tak)
Len som dufal, ze nejaku firmu napadlo, ze by sa to k tomu PCMCIA radicu zislo :?
12V nezozenies nikde, 5V pre 2.5" disky z PS/2 (co mnohe notebooky uz nemaju) alebo z gameportu (co ma len minimum notebookov, aj to len starsich) alebo z USB (co nie je velmi spolahlive kvoli obmedzeniu na max. prud)
a neexistuje nejaky maly adapter? len nech to nie je cely AT zdroj. Prinajhorsom kupim toto http://www.zive.cz/h/Testcentrum/AR....19763&CAI=2139 . Je to na pripojenie PATA diskov a je tam k tomu aj napajanie. Keby bolo to napajanie osamote vyhovovalo by mi to viac :? Dalsia vec je, ze zatial sa mi to nepodarilo zohnat na Slovensku :-(
A musis to mat nutne SATA? Nestaci 2.5" disk v USB boxe?
Na 3.5" potrebujes vzdy externy zdroj, na 2.5" pri troche stastia nie.