Potrebujem naprogramovat jeden program,ktory bude na zaklade FAT12 ukladat subor zo skutocneho suboroveho systemu do emulovaneho (bez dlhych nazvov). Nema to niekto nahodou doma, alebo to zohnat?
Ak ano,poslite mi to na worko@centrum.cz
THANX :?:
Printable View
Potrebujem naprogramovat jeden program,ktory bude na zaklade FAT12 ukladat subor zo skutocneho suboroveho systemu do emulovaneho (bez dlhych nazvov). Nema to niekto nahodou doma, alebo to zohnat?
Ak ano,poslite mi to na worko@centrum.cz
THANX :?:
A ten emulovany system ma byt jako co? Chapu dobre ze jako treba image soubor diskety taky s FAT12? Pak ti staci program WinImage...
Jinak ale nepocitej s tim ze ti to tu nekdo jentak napise, neni to na par radku.
V Linuxe sa mozes s image subormi hrat kolko chces. Toto spravi image 720KB diskety a primountuje ho do /mnt/tmp:
Kód:dd if=/dev/zero of=test.img bs=512 count=1440
mkdosfs test.img
mount test.img /mnt/tmp -t msdos -o loop
Ten popis vypada jak zadani nejake seminarky :-D
no ono to je vpodstate zadanie z predmetu operacne systemy. ale ani na prednaskach ani na cviceniach nebolo NIC o FAT systeme a zrazu sa ho mame sami naucit a urobit takyto program... nemam o tom ani sajn :)
A co takhle zkusit googla ? Struktura FATky je strasne primitivni, jestli se nepletu, jim jde o to, abys data kopiroval trebas z disku do souboru, kterej bude vnitrne usporadanej jako disketa.
Inspiraci muzes hledat bud u GPL nebo si to napises sam, je to fakt easy.
Tady mas detailni popis, sestej odkaz googla.
http://www.umel.feec.vutbr.cz/~danek..._strkt_FAT.htm
http://www.google.com/search?hl=cs&q...dat&lr=lang_cs
Mno ja ted budu muset udelat FAT implementaci do jednocipu tak bude legrace... V podstate bych to ale moh vodladit na PC a pak jen portnout, vyhoda GCC...Citace:
Původně odeslal Jezevec
No me to ceka taky, ale ja jsem totalne linej, tak to jen preportuju z malyho na velkyho indiana ;). Je toho na WEBu dost, staci hledat.Citace:
Původně odeslal RayeR
No ja sem taky linej, jenze tohle je na diplomku a celej rok sem na to kaslal, takze mi ted uz moc casu nezbyva...
Mno zatim mi funguje posilani ATA prikazu. Adreosani udelam pres LBA, snad vsechny CF to podporujou.
EDIT: tak LBA adresace chodi, pres terminal si posilam sektory.
Takze hura na MBR, DBR, PAT a FAT...