Skener Epson Perfection 2480 Photo - alebo nieco ine?
Obzeram sa po tomto scaneri a privital by som nazory nan.
Pripadne nieco ine v tejto cenovej relacii aspon 1200x1200 dpi a adapter na negativy.
Potrebujem to hlavne na rychly prevod textu na OCR (ako ma Epson poriesene ovladace? Zvldaju skenovanie v davke, alebo je stale potrebne otvarat okno a nieco nastavovat a klikat? Spolupracuju s FineReader-om?).
Potrebujem aj kvalitne skenovanie farebnych a CB fotiek, kde na rychlosti absolutne nezalezi. Adapter na filmy je len pridavok, ale ked uz tam je, tak aby v ramci ceny a svojich moznosti odviedol dobru robotu.
Ma to odnimatelne veko? Potrebujem obcas scanovat velke formaty.
Dakujem za rady.
Re: Skener Epson Perfection 2480 Photo - alebo nieco ine?
Citace:
Původně odeslal Axel
Obzeram sa po tomto scaneri a privital by som nazory nan.
Pripadne nieco ine v tejto cenovej relacii aspon 1200x1200 dpi a adapter na negativy.
Ten adapter na negativy je nic moc.
Citace:
Původně odeslal Axel
Potrebujem to hlavne na rychly prevod textu na OCR (ako ma Epson poriesene ovladace? Zvldaju skenovanie v davke, alebo je stale potrebne otvarat okno a nieco nastavovat a klikat? Spolupracuju s FineReader-om?).
Co znamena skenovanie v davke u skenera, ktory nema podavac ???
Otvara sa okno, v ktorom si nastavujes, co skenujes, ma to ale vlastnost automatickeho selectu a pamata si to, co si mal vybrane v predchadzajucom skene (ak nastavis celu stranu, tak len odklepavas)... Spolupracuje to s Finereaderom v pohode a skenovanie je pri zapojeni skenera do USB 2.0 portu aj hodne rychle.
Citace:
Původně odeslal Axel
Potrebujem aj kvalitne skenovanie farebnych a CB fotiek, kde na rychlosti absolutne nezalezi.
Hm, co je to kvalita? Tieto lacne skenery maju od kvality daleko, ta zacina az tak od 15-20 tisic (u Epsonu... u niektorych inych znaciek (HP) az pod pol miliona ;D ). Nic menej, v tejto kategorii je, dovolim si tvrdit, tento skener, co sa kvality skenovanych fotiek tyka, jeden z najlepsich.
Citace:
Původně odeslal Axel
Adapter na filmy je len pridavok, ale ked uz tam je, tak aby v ramci ceny a svojich moznosti odviedol dobru robotu.
Ten adapter na filmy spolu s dalsimi dvoma - troma vecami je najslabsie miesto toho skenera, vymenujem ich nakoniec.
Citace:
Původně odeslal Axel
Ma to odnimatelne veko? Potrebujem obcas scanovat velke formaty.
Veko je odnimatelne.
Zapory :arrow:
Adapter na filmy je dobry len v pripade, ze film nemas skruteny do rolky a pouzitelny len pre 3+3 policok filmu - aby si to tam nejako rozumne narval a zavrel to, musis si teda film rozstrihat na pasiky po 6 policok. Ak je film skruteny, tak okrajove policka budu mat divny tvar po naskenovani... keby sa na to dalo nejake slicko, tak by sa to mozno vyriesilo, ale nemam ziadne k dispozicii, tak som este neskusal.
Nema vypinac. Vypinanie riesim tak, ze ho mam vysklbnuty z napajania a zapinam ho len ked idem skenovat. (po vypnuti/opatovnom zapnuti napajania by si mal mat odstup cca 30sec)
Neskenuje uplne od kraja po kraj sklenenej plochy ale az od znaciek, ktore su po okrajoch.
Sklenena plocha je odhadom tak 1.5mm vsadena do skenera, tym padom absolutne presne skenovanie velkeho papiera je akosi nemozne.
Mam ten skener uz nejaky cas a az na veci, ktore som ti spomenul, som s nim absolutne spokojny. Konkurencne znacky v tejto cenovej kategorii nemaju kvalitou skenu porovnatelnu obrazovu kvalitu.