ahoj mam dotaz jde Nastaveni otacek fanu u GF 6600GT vyrobce Winfast ?? nekde v nejakym programku?? popřipadne jak dik za kazdou radu.
Printable View
ahoj mam dotaz jde Nastaveni otacek fanu u GF 6600GT vyrobce Winfast ?? nekde v nejakym programku?? popřipadne jak dik za kazdou radu.
nejdřív si musíš odemknout teplotní čidlo v biosu gk a pak si stáhni RivaTuner a tam si nastav ot fanu jak v 2d tak v 3d jak chceš!! Největší rozdíl v hluku je ale mezi 100% a 90% ot, pak už je to skoro neslyšitelný. Já mám 2D na 75% a 3D na 90% a teplotu GPU 62*C
Rychlé řešení. Stáhni si utilitku Expert tool tuším od Gainwardu (link ke stažení najdeš na googlu), nainstaluj, po spuštění se usídlí v systrayi ikonka bílý kříž v červeném poli, klepni na pravé tlačítko myši, otevře se hlavní menu, jdi na Performance, kde máš jednak nastavení jádra a pamětí a taky tlačítko pro další volbu, kterou je nastavení větráků, pro 2D i 3D režim "Fixed" čili napevno a "Dynamic" bude záležet zřejmě na zátěži a následné teplotě. Podotýkám, že žádné čidlo v biosu karty odemykat nemusíš.Citace:
Původně odeslal salta
[/quote] Podotýkám, že žádné čidlo v biosu karty odemykat nemusíš.[/quote]
to je divný? jak může prográmek detekovat teplotu GPU když je čidlo vypnuto přímo v biosu? tak to nechápu?!!! Ale asi jo když to píšeš??!
Tenhle Expert Tool jsem nejaky cas pouzival.
Par mesicu to slo v pohode, ale potom mi nejak zacaly kolisat otacky samy od sebe... proste chvili to huci, chvili ne, coz mi pripada rusivejsi, nez kdyz to huci porad. Takze program sel pryc.
Kde muze byt chyba ?
...skus ked tak vyskusat viacero verzii, nie vzdy je najnovsia najmenej problemova :wink:Citace:
Původně odeslal ZeeZ
...najdes ich tu:
http://www.mvktech.net/component/opt...older/cat,108/
mam grafiku gainward 6600 a skusal som cez expertTools regulovat otacky.Nastavil som otacky 2D aj 3D na 50%, kvoli testovaniu ale nezbadal som ziaden efekt. Vsimol som si, ze pri zmene otacok fanu sa neaktivovalo tlacitko apply, tak neviem, ci ten experttools vobec nieco zmenil.Mozem nejako odsledovat otacky, lebo nikde sa mi nezobrazuju.
6600 NON GT nemaju automaticky moznost regulacie, musis si to odomknut biosom, zakladatel tohoto threadu ma 6600GT to je ina kava ;)Citace:
Původně odeslal luczan
jojo, viem ze tread je o GTckach... nevedel som ze obycajne 6600 to musia mat odomknute v biose, vsade sa bios odblokovaval len kvoli meraniu teploty, a to ja mam. Idem popozerat ako sa to robi. dik