-
Quantum ATA66 -> ATA33
Znamemu nesel zapnout DMA prenos pod Win98 u Quantum Fireball CR6.4A. Napadlo mne, ze by to mohlo byt tim, ze disk je ATA66 a deska ATA33, coz delalo u nejakych starych desek neplechu... skutecne to bylo tim, precetl jsem to na strankach Maxtoru. Stahl jsem utilitu, abych ten disk prepnul, ale kdyz jsem se o to pokusil, tak to vyhodilo hlasku: "Change driver failed", nebo neco podobneho. Po restartu disk uz nefungoval, BIOS ho vubec nedetekoval...fakt jsem z toho byl spatnej a uz jsem si pripravoval, jak mu to reknu, aby mne nezabil (mel tam veskera data)... Druhej den jsem pocitac zapnul a hle BIOS disk bez problemu nasel. Podruhy jsem se o to uz radsi nepokousel, v tomto pripade by asi platilo "nevstoupis dvakrat do teze reky" pri mem stesti. Nevite nekdo, kde by mohla byt chyba, on trva na tom, aby mu to chodilo, protoze bez DMA je to pekne napytel... diky za kazdou radu.
-
-
Sandra mi to identifikovala jako desku od VTech, i440EX/LX. Pri startu to psalo ITE8671-2A69JV3FC-00. Zadnej novejsi BIOS jsem nenasel...
-
Třeba jsi stáhnul utilitku na jinej disk, já jsem to dělal se stejnym diskem QuantumFireballCR4.3A a běhalo to. Je to soubor "fbcrdma.exe"
-
ne, urcite jsem stahnul utilitu presne pro Fireball CR, radsi si to 3x overim, nez bych neco delal ukvapene...