Který myslíte že je lepší? Dell 2405FPW, nebo Eizo S2410W?
http://www.eizo.com/products/lcd/S2410W/index.asp
Printable View
Který myslíte že je lepší? Dell 2405FPW, nebo Eizo S2410W?
http://www.eizo.com/products/lcd/S2410W/index.asp
To eizo ani není na českých stránkách eiza, a pokud bude kdy k dispozici, tak bude pěkně drahé, jinak ale vypadá opravdu skvěle, jen bych se bál, že by mi tolik elektroniky zajišťovalo obraz, to by pak mohlo dopadnout taky tak, že bych ho za dva či tři roky po degradaci některých součástek mohl vyhodit.
konkretneji jakych ?Citace:
Původně odeslal Thunder.m
EIZO sem nevidel ale Dell mam uz delsi dobu doma a lepsi LCD sem jeste nevidel. myslim ze to bude hodne o cene. a cena/vykon je u Dellu dle me absolutne neprekonatelna.
a hlavne kdyz se ti v tom nepravdepodobne pripade to EIZO vyse*e tak co? das ho na reklamaci a budes cekat? k Dellu zavolas a druhy den mas doma novy kus. z vlastni zkusenosti vim ze to OPRAVDU funguje.
http://www.eizo.cz/ je tam jen nižší verze.Citace:
Původně odeslal Commander
Jasně, asi půjdu taky raději do toho dellu, jen mě štve že se mi teď opozdily finance, takže budu muset čekat :(Citace:
Původně odeslal tominek
cekat budes kazdopadne. u Dellu sou obcas zajimave dodaci lhuty. ja cekla mesic a pul. ted je to asi lepsiCitace:
Původně odeslal Thunder.m
Ja na ten dell cekal jen 9dni:) a je to fakt spicka!!!!Citace:
Původně odeslal tominek
nejak jsem nepostrehl k cemu ti bude ten monitor slouzit ...
na HRY a nebo na GRAFIKU ????
Ono totiz EIZO rozjelo 2 cesty kterýma se táhnou kupredu.
Jedna verze je prave S a druhá snad PV nebo tak neco ...
Každopádně - jedna z verzí (nevim však která to je) je určena pro grafiky na 2D a 3D obrázky kde je opravdu veliký kontrast, vysoká svítivost, ALE dlouhá odezva - což grafikovi nevadí...
Každopádně potřebuje aby barva byla stále stejná ikdyž se podívá na monitor i z jiného úhlu...
U druhá verze je použit 10bit převodník a namísto klasického 8bitového. Ten zaručuje skvělou odezvu - což znamená, že monitor je skvělý na hry, či filmy.
Zároveň jsou EIZO monitory (a řekl bych jako jediné z všech LDC) vybaveny funkcí která zobrazuje kontrast 100%...
Totiž ostatní firmy lákají na vysoký kontrast např 1:1000 (pozor však při vetším kontrastu se zvyšuje odezva v ms), abych mluvil i pro lajky kteří nevědí cosi pod kontrastem představit - je to počet urovní mezi bílou a černou. Jenže zde je ten kámen úrazu....
jediné EIZO jsou schopni zobrazit černou která je opravdu černá - totiž ostatní monitory jedou z bílé a např u 80% "šedé" až do 100% už zobrajují vše stejně - respektive nezobrazují nic.
Aneb jak řekl můj šéf - klasický je případ na filmu "pánu prstenů" kde ti dva běží v lese plném hejbajících se stromů (fanoušci prominou..)
Na klasickém LCD uvidíte dvě postavy ve tmě - na monitoru EIZO však uvidíte tmavě zelenou a její dalších 100 různých odstínů..
URČITĚ POKUD SI BUDETE CHTÍT KOUPIT TAKO DRAHÝ MONITOR - NAPŘED SI JEJ VYZKOUŠEJTE - VŽDYŤ VY PAK DO NĚJ BUDETE KOUKAT NĚJAKÝ TEN PÁTEK....
BTW co se týče dodadích lhůt - vlastním DELL a znám jejich servis a dodací lhůty - taktéž tu máme EIZA a celkévě bych dal 65% pro EIZO...
Atreides > nemate tam L997 / L887 ??
bohužel SRY - máme tu L778 černý nakoupený přes Cybex
Poprosil by som vysvetlit prvu vetu, pretoze nedava zmysel resp. som nepochopil o aky prevodnik sa jedna a aky je tam pouzity.Citace:
Původně odeslal Atreides
bylo mi řečeno, že EIZO u jedné z těch dvou technologií předělává 8bit signál z grafických karet na 10ti-bitový. Čímž si rychleji zpracovává informace o tom, kde body (pixely) mění barvu. Zároveň si také umí zpočítat které body v následujícím překrelení svou barvu měnit nebudou, tak je ignoruje.
Jednoduše řečeno: plave-li ryba v moři, monitor se zabývá pouze body které mění barvu, zatímco modrá barva (voda) kolem je stále stejná tyto body ignoruje - čili pak celková odezva je daleko nižší jelikož se zabývá jen "polovinou" zobrazovaných bodů...
Vysvetlis mi ako moze dojst k zrychleniu, ked z 8 bitov (256moznosti) spravis 10 bitov (1024moznosti) ??? Pretoze je vseobecne znamy fakt, ze sa u takmer vsetkych vyrobcov naopak presnost znizuje na 6bitov (64moznosti), aby sa urychlilo vykreslovanie.Citace:
Původně odeslal Atreides
hele ja jsem ten ktery to slysel od cloveka ktery pracuje ve firme EIZO.
takze pokud si to chces overit - opytaj sa ich.
:lol:Citace:
Původně odeslal Atreides
bych osobne sel taky do toho Dellu