Nejak se mi zpozduje cas ve win xp, nedela to nekomu taky ?
Printable View
Nejak se mi zpozduje cas ve win xp, nedela to nekomu taky ?
Zpožďování času nemá souvislost s oper. systémem, ale s motherboardem. U nás ve firmě to dělaly po cca půl roce 2 počítače Dell z asi 30 kusů a u obou se měnil motherboard (při práci se zpozdil čas asi o 2-3 minuty za hodinu).
Pokud se ale pozdí čas jenom při vypnutém kompu, pak asi jde jen o slabou baterii na desce.
Me to delalo jenom pod XP a ted kamos ma ten samej problem.
Ked je pocitac zapnuty, hodiny moze ovplyvnovat OS a programy (ked napriklad v DOSe zakazem prerusenia a necham to tak hodinu tak sa hodinu cas nebude menit...). Pri vypnutom pocitaci bezia hodiny hardwarovo, na ATX doskach je to napajane +5V StandBy zo zdroja, ked je aj ten vypnuty tak sa pouziva bateria. U nas v robote sa na jednom pocitaci hodiny omeskavali o niekolko hodin, potom odisiel zdroj (Morex) a po vymene je to OK.
Takze by to mohly delat XP ? A jak to spravit ?
tak TOTO BY SOM VAZNE NIKDY NEPOVEDAL.....co sa tu clovek nedozvieCitace:
Původně odeslal Karel_M
Mně zase u nás ve firmě dělá kompl následující:
OS Windows NT 4.0 Service Pack 6
Hodiny se standardně předejdou o cca 10 minut... Jak si toho všimnu, tak je spravím... A za chvíli je to znova o 10 minut dopředu... A pak z ničehož nic se čas vrátí zase zpátky... :o
Osobně mám podezření na nějakou časovou synchronizaci na firmení síti... Ale je to prostě haluza... :roll:
Zapni si synchronizaci času internetem a máš klid. Aspoň mě to tak funguje.
Me se hodiny v XPckach chodej normalne, akorat dneska jsem zapnul comp a zacalo mi to hlasit chyby. Mrknu na hodiny a sly spatne, tak je jdu nastavit spravne a co nevidim letopocet = 2273. To se teda sakra seknul :roll:
To by mě zajímalo jakej by tam byl operační systém v roce 2273. :lol:Citace:
Původně odeslal patka
Pravdepodobne W 2300 nebe Oracle AntibillCitace:
Původně odeslal Ray2802
a nenahodil bys nejaky adresy time serveru pro windows ??? me ty dve standartni co jsou v xpckach ani jedna nejedou - chyba pri synchronizaci.. tak pokud mas nejaky jiny spolehlivy adresky, prosim nahod je.Citace:
Původně odeslal Cartman
:lol: