Mám gf4-ti4200 128mb ddr od Msi. Normálně je frekvence procesoru na grafce na 250MHZ a ramka Na 450MHZ. Nevíte na kolik se dá tak optimálně zvednout obě frekvence?
Printable View
Mám gf4-ti4200 128mb ddr od Msi. Normálně je frekvence procesoru na grafce na 250MHZ a ramka Na 450MHZ. Nevíte na kolik se dá tak optimálně zvednout obě frekvence?
Vetsinou je to kus od kusu. Nejjednodussi to je otestovat (napr. v 3DMARKu) - jadro zvysuj dokud ti to nebude mrznout, pak to trochu sniz a u pameti poznas maximum podle artefaktu v obraze, pokud se objevi, tak je frekvenci treba snizit (nebo zlepsit chlazeni). Podle me by ses mel dostat s jadrem nekde k 300Mhz a s ramkou (podle taktu to neni GF4 s AGP 8x) tak nekde mezi 550 - 600 Mhz.
GPU 280-320 zacal bych na 280 a zkousel 3dmarkem co vydrzi vic
PAmet 540-620 A zase 3d markem dokud se neobjevy viditelny chby v obrazu a pak treba artefact testem ale pres 600 se 128MB kartou asi nedostanes bez nakejch uprav chlazeni ci napeti
Mno na 3Dmark nieje na test idealny. Take UT2003 je na artefakty nachylnejsie ovela viac... a ked to preyenies tak to zhruba za 10min skutocne na 100percent vies 8-) 8-) {a to pritom 3Dmark moye jaydit v pohode aj hodinu}
No mam to stejny co ty, pokud nemas novou revizi jadra, jsou tam blby Samsungy 4ns, takze pameti sem dal jak 555 nedostal a jadro slo tusim na 300, nicmene se taktovanim v Marku zvysil vykon jen o cca. 1200b takze na tom jedu v zakladnim nastaveni.Citace:
Původně odeslal Michal Navrátil
S tym UT2003 je to pravda mne isli pamete pretaktovat az na 740 bez artefaktov pouzival som to na tej frekvencii 2 mesiace a pohoda vcetne 3Dmarku 2001 aj po 2hod testovania ziadne artefakty az ked prisiel UT2003 tam zrazu blbli textury tak som musel znizovat az na 725Mhz.Ten 3DMark ber len orientacne na rychlejsie testovanie.
A nebo Nature test v 3D Marku 2001SE si dej aby běžel pořád,nic jiného a za chvíli se dá poznat,jestli to grafika dává.
nerekl bych. Vice se me projevuji chybky v jadre spis v Lobby a v pametech Dragothicu a Car Chasu. samozrejme ze to netvrim obecne ale stejne to bylo i s ti200 jako se soucasnou ti4200 ;)Citace:
Původně odeslal Marek.Sedlář
Prostě to okotli co to půjde a pak napiš na kolik´s to vytáhl,ať se to dozvíme.Slyšel jsem,že GF4 od MSI nejdou moc taktovat,škoda že nemáš Prolinka GF4 Ti4200.To bych totiž moc rád věděl kam až to jde (verze 64MB bez VIVA)
:o tak to testis stejne jako ja ja sem zistil ze gdyyz mi zamrza 3Dmark tak to je v 90% v nature nebo f tom s tema drekama(zlatyma) a tak davam dokola nature,draci,...Citace:
Původně odeslal Marek.Sedlář
No ja mam taky blby Samsungy 4ns a jedou na 575 a jadro mi fici na tech 312MHz 8)
To vyrieste jednoducho....na kazdu hru vytvorte iny profil :wink: Ked napr. Quake3 ide na 500/1000 tak to tak maj, ale ked pojdes na ut2003 a to zvlada len 200/100 tak das druhy profil....atd. Proste optimalne vyuzijes grafu na tu ci inu aplikaciu.
Tak ja mam Sparkle G4 4200 64mb a jede mi na 277/577 ale nevim-obas mam pocit ze mi tam problikne nekde bily bodik.Jinak pravda UT2003 je z veci ktere sem zkousel totalne nejnarocnejsi
tebe by bavilo to porad prepipnat na ruzny profily?Citace:
Původně odeslal Semik
Ja sem lehce zvednul takt svyho Gainwarda. jadro z 250/315, ramky 500/640, a nemuzu si stezovat, bez chybicek a ani UT2003 se mi nijak nejebe, ted uz jen koupit ramky a jedu :-)
Vsak kazdy lepsi tweaker ti vytvori subor na ktory ked kliknes tak ti nahodi frekvenciu a spusti program .... takze je to take jednoduche ako samotne spustenie hry :)Citace:
Původně odeslal Warlord
JJ,napr Power Strip ;D ;D Negdy to tak delamCitace:
Původně odeslal Matuus
No ty grafarni od Abitu nejdu moc taktit. Ja som na svojej Geforce mohol zvysit jadro len na 305 a pamate na 700. Ked som zvysil este jadro, furt to mrzlo. o MSI som za spocul, ze sa procesory zacnu topit v plaste v ktorom su ulozene.
Ho mne to je jedno ako (si ;D ) to robite , len som tu navrhol idealny system. Vsak co je lepsie ako presne vyladeny profil na danu gamesu, ci aplikaciu :idea:Citace:
Původně odeslal SPYKER
Semik mas pravdu, ties si myslim, ze sa jedna o elegantny system ako vyuzit potencial grafickej karty na maximum. Len to by sa niekomu muselo chciet...ze? :))
Mno niektore programi na overclock, uz maju taketo profili na najznamejsie gamesy v sebe zabudovane ako Rage3D Tweaker, ktry podporuje aj Nvidia karty.
A v neposlednom rade, uz vlastne aj vyrobcovia kariet optimalizuju driveri kariet na najznamejsie benchmarky a gamesy. :!:
Lenze profil co pasuje na GF4Ti s AMD XP 2700+ bude na GF2MX s iPIII 566MHz asi na dve veci ;DCitace:
Původně odeslal Semik
Tak to pocujem prvy krat o zabudovanych profiloch na OC. A co sa stane ked karta pri takomto profile odide? kdo prebera zodpovednost?
Pri kazdom programe mas uvedene ze autor neruci za skody sposobene tvojmu pocitacu pouzivanim jeho programu ;D . Takze si za to mozes sam ;D
EE tie profili sa tykaju nastavenia mip map, AA,AF ....atd Overclocking si musis nastavit sam :idea: