RMClock Utility - najednou tuhne
Až do včerejška jsem používal RMClock utility 1.7 (zkoušel jsem i 1.8 ) s nastavením 6-8 multi, frekvence 1800-2400, voltáž 1.4V-1.55V real (v nastavení RMClock pokud si dobře pamatuju 1.300V-1.400V).
Zkoušel jsem včera hejbat trochu s nastavením BIOSu... snažil jsem se docílit vyšší freq. na procáku :wink: Blbec jsem nechal RMClock na autostart ve vidlích a párkrát jsem do nich najel... a tím se tam asi něco dodělalo. Po skončení experimentů jsem nastavil vše na původní hodnoty.
Teď mám ale několik problémů:
- když nastavím RMClock stejně, tak ve woknech funguje přepínání násobičů i voltáže perfektně, ale jen do okamžiku, kdy se pokusím wokna restartovat - PC vytuhne, RM ikona detekuje maximální vytížení, ale prostě výtuh a konec.
- někdy ale přecejen restart projde, pak ale po dalším náběhu následuje prozměnu výtuh jakmile spustím RMClock ručně (pokud teda neWipeOutnu nastavení z registrů).
- použití autostartu vede k tomu, že buď během bootu naskočí BSOD IRG NOT LESS OR EQUAL nebo to dojede až do oken a jakmile naskočí ikona RMClock na liště, tak to zase vytuhne a nazdar...
Nastavení fungovalo na násobičích 6,7,8x300...
Zkoušel jsem u všech nastavit voltáž na 1.400V (1.55V real), tak aby jen přepínal násobiče... nepomohlo
Zkoušel jsem nastavit, aby se přepínaly pouze násobiče 6 a 8, stále výtuh
Když ale nastavím aby se přepínaly násobiče 7 a 8, tak to funguje bez problémů... jenže zrovna toto nastavení pro mne nemá valný smysl.
Zkoušel jsem samozřejmě Clear CMOS, prolezl jsem registry a vyčistil od všech záznamů RMClock, přeflashoval jsem BIOS a prostě nic.
Ne že by to bylo životně důležité, ale rád bych aby to zase fungovalo... :evil:
Co s tím ???
CPU A64 Winchester 3000+
deska EPoX 9NDA3+
2x512MB Kingmax DDR433
WinXP SP2