Nevidel jsem nikde toto tema, tak ho zakladam.
Na PCTuningu se objevila informace o stahovani desek s cipsetem 6150 a jednim z duvodu je chyba v SATA radici, ktera ma byt i na nForce 4.
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...&limitstart=99
Printable View
Nevidel jsem nikde toto tema, tak ho zakladam.
Na PCTuningu se objevila informace o stahovani desek s cipsetem 6150 a jednim z duvodu je chyba v SATA radici, ktera ma byt i na nForce 4.
http://www.pctuning.cz/index.php?opt...&limitstart=99
Také by mne tato informace zajímala, chci teď do nějaké desky s NF4 jít a tato informace byla docela zarážející...
v tom linku na nvidia.com foru to vypada spis na bug maxtoru nez nvidie ...
V tom článku se píše i o U400 čipsetu .... takže nic moc. Ještě že nemám SATA .... ale stejně by mě zajímalo, jak to teda je. Přeci jenom těch 40GB co mam v podpisu mi nějak přestává stačit.
COPY THAT co vravi Fox...velke halo islo len od toho pomaly uz bulvarneho zdroja..nebudem pisat ze akeho...kazdy vie.Citace:
Původně odeslal Fox!MURDER
No, muzu zatim rict, ze jedu jen na sata discich u nf4 a i kdyz jsem mezi diskama uz presunul nejakych par set gigabytu dat, tak zatim nastesti zadny problem... a doufam, ze ani nenastane
no tak to ja rict nemuzu ze nemam problem! :-( mam 2 uplne novy a stejny maxtory 160)
a uz nekolikrat mi zhuceli widle do modre!!! (hard drive fail)
o me DFI je znamo ze by mely byt hadry na SATA 3 a 4 tak je tam mam.
vymenil sem napajeci konektory hadru a "zatim" je klid ale mam obavu ze to tim nebylo protoze si ty puvodni vzal kamos na vyzkouseni a v pohode s nima jede tak nevim! no v kazdem pripade je to zneklidnujici zprava sakra! :-(
a jeste takova perlicka!!! jeden hadr jede na UATA 6 a druhej UATA 5!!!!!!
já mám asus A8N sli deluxe,2x 200Giga samsung na sata a pohoda
ono je to asi kombinaci NF4 a Maxtor DM9(10)
http://www.svethardware.cz/art_doc-3...3004D018B.html
Mam DFI LP NF4 ULTRA -D a disk SATA II Hitachi 7TK250 250 GB 8MB cache disk podporuje ncq aj doska .... takze treba ho niekde zapnut ???
Jiste, v nastaveni SATA radice ve woknech, ale defaultne je zapnuty...
Citace:
Původně odeslal Sharker
sakra je to mozny ze s tim nikdo nemate problem??? ja sem cekal naval prispevku a ono nic . ja stim teda bojuju uz 2 mesice porad se projevuje neco! jednou mi bios nenajde disky ,jindy bootuju 5 minut,nekdy zase do 10ti vt. posledni tyden ze zacaly ve SMART obevovat prepsane sektory!!!
cekam co zahuci driv. jestli hadry nebo ja kua! :lol: :evil:
vam vsem beha SATA bez problemu??? i s Maxtory????
A není ve finále problém přímo v disku ???Citace:
Původně odeslal bubla
a updatnul sis ten potrhlej firmware v disku ?!?!?Citace:
Původně odeslal bubla
pravde podobne nie celkom dobre pretosze moj po upgradu FW slape ako hodiny
Firmware v disku sem neupdejtoval protoze mi ho z technicke podpory Maxtoru proste nedali !!!! jen mi odpovedeli ze "na problemu se pracuje"
a na jejich sajtu ke stazeni neni !!! (taky dobry :-o )
v obou discich mam firmware BANC 1G10
(o to zajimavejsi je ze jeden ma maximalni mod UDMA 6 a druhej 5!!!! )
udajne by to mel opravovat firmware BANC1E00 ale nikde sem ho nesehnal.
tak pokud ho nekdo mate nebo mate link tak mi to pls hodte!
dikes.
OMFG sak 1G10 je novsi ako 1E00 :roll: a ak mas problem aj s nim tak to neni diskom a btw ... ja by som vsetky "howna" nehadzal len na maxtor ... urcit "vynnika" nie je take uplne jednoznacne v tomto pripade
no z toho co jsem vycetl na jinych forech je FW 1G10 opet vadny. aspon podle zkusenosti lidi ktery vracely ten starsi 1E00.!
a dale: ja nehazu vinu na nikoho! me je celkem jedno ze ktere strany vylezla tato nekompabilita nForce4- SATA
ja to potrebuju vyresit.
zkousel sem ledacos!
nove SATA kabely (datove i napajeci), ruzne prohazovani zapojeni mezi sata 1 az 4, zapnuti i vypnuti NCQ,umisteni obou cd mechanik pata na slave , apodobne .tedy temer vsechno co sem se kde docetl ! :eek:
imho : maxtor se k problemu stavi jako ze " na problemu se pracuje"
gdezto nVidia to (zatim)porad popira!
Ja mam taky problem s diskem v podpisu, se zapnutym NCQ Wokna vubec nenajedou, ale bez zapnutyho NCQ jede vse OK. Cekam co na to Maxtor, psal sem jim a taky mi odepsali, ze se na tom pracuje. Doufam, ze to vyresi rychle... :?
No to sem dopad sakra!
minulej tyden mi ty disky uz vic nesly nez jo! dve hodiny sem se snazil bootovat ale marne. potom se to chytlo ale bootovalo to asi 10 min . to bylo naposledy co sem ty disky videl " v akci" :? dalsi boot uz se nepodaril!
v zachvatu zurivosti sem opet napsal na technickou podporu Maxtoru o zaslani FW tentokrat trosku ostreji! a doslo mi zhruba toto:
"FW je pevnou soucasti HDD a vztahuje se na nej plna zaruka stejne jako na HDD samotny.
zmena (prehravani) FW neni bezna uzivatelska cinnost s HDD a proto vam nento FW nemuzeme poskytnout. pozadejte proto o tuto cinnost sveho prodejce v ramci reklamace"
no tak sem zbalil disky a letel k prodejci! jenze jejich dodavatel neni primo Maxtor ale dalsi ochodnik a tak se to pekne kompikuje.
rikali mi ze sice o problemu maxtor (zvlaste max line 10)- nForce 4 slyseli ale to pro ne neni smerodatne hlavne nechapali ze 2 identicke disky jsou jeden UDMA 6 a druhej UDMA 5. (ja takove malichernosti vubec neresim :-( )no tak ted mam pujcenej 3Gb hadr a budu trpet asi az do uplneho konce!
Zdravim chlopi, tiezmam problem s SATA2 HDD na NF4,ale trosku inaksi... prosim pozrite linku :
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=93071
Vopred Vam dakujem za odpovede...