Chtěl bych se zeptat, jestli jder na tuto desku připojit víc jak 4 IDE zařízení. Potřeboval bych tam dostat 3disky a 3 mechaniky. Díky za rady
Printable View
Chtěl bych se zeptat, jestli jder na tuto desku připojit víc jak 4 IDE zařízení. Potřeboval bych tam dostat 3disky a 3 mechaniky. Díky za rady
Tak Vám všem uctivě děkuji, už jsem to vyřešil sám 8-)
Přece jenom ještě rozvířím tenhle topic.
Mám v sestavě 4 mechaniky (neptejte se proč) a montálně 2 hdd (oba IDE). Přemýšlím o tom, že bych trošku zvětšil kapacitu disků a koupil si 160GB SATA. Ale potřebuju vědět, zda mi to všechno ta deska pobere (jde vlastně o 4 mechaniky, 2x HDD IDE a 1x HDD SATA)
ma sata porty? ma tak veselo pripajaj :) btw. ty si tam prihodil nejaky radic alebo to je verzia co ma raid radic este? ;D
Má to jak SATA tak ještě jeden IDE kanál navíc jako RAID řadič. Právě z toho mám strach jestli se to nepopere. :?
nema preco ...Citace:
Původně odeslal iwi007
Jistě že to ta deska pobere, tady nejde o desku, ale spíš o zdroj aby ti to utáhl ;).
Máš tam 3x IDE konektory, to je 6 zařízení a ještě 4x SATA. Všechno můžeš obsadit. Ale hlavně to dobře přiživuj :)
No doufám že to ta 350W Fortron zvládne. Ono stejně časem těch zařízení určitě udube, ale zatím vše jede tak tam chci vše nechat, ale kdo se s tím má tahat :lol:
Tenhle fortron by ti to měl utáhnout, protože je většinou poddimenzován, takže ve skutečnosti zvládne o dost víc nez 350W. Navíc s tou sestavou co čtu v podpisu je to v poho.Citace:
Původně odeslal iwi007
zdroj to urcite zvladne, teda pokud mi meri dobre UPS. Mam tu stejnou desku. Mam pripojene 2 mechaniky a dva disky na IDE. Pak jeden na sata. Vse jede v pohode. Procesor P4 na 2800 presscot u UPS na idle ukazuje vykon 100w. Pri max vytizeni 150w nebo tak nejak. Mam tez fortrona 350w. Predtim tam byl nejaky zdroj nevim co to bylo (koupil jsem i s bednou) a UPS ukazoval neco okolo 180 a 250 pri zatezi. Uz nevim presne, ale ups moc nevydrzela na baterie nejakych 5 minut to odhadovalo ted 12-15 :)