Jakou vypalovacku misto LG 4167B?
Mam asi 2 tydny LG 4167B, ale nejsem s ni vubec spokojeny - par DVD s ni vypalenych (DivX filmy) nejde poradne precist, ona sama necte zrovna nejlepe poskrabana media (par CD, ktere mam uz nejaky ten rok treba precetla tak zpulky, kdezto Teac, ktery se mi ted vali vedle stolu je zvladnul bez problemu..).
Jakou dobrou vypalovacku byste mi doporucili? Drive jsem mel Plextora (jen CD), na ten nedam nikdy dopustit, ale nevim jak je na tom Plextor ted, no a pred LG tam byl TEAC, ale ten sel pryc pac je bilej a ja chci cernou palirnu...
Co byste rekli na Plextor 740A??
Re: Jakou vypalovacku misto LG 4167B?
Citace:
Původně odeslal ice2002
Mam asi 2 tydny LG 4167B, ale nejsem s ni vubec spokojeny - par DVD s ni vypalenych (DivX filmy) nejde poradne precist, ona sama necte zrovna nejlepe poskrabana media (pad CD, ktere mam uz nejaky ten rok treba precetla tak zpulky, kdezto Teac, ktery se mi ted vali vedle stolu je zvladnul bez problemu..).
Jakou dobrou vypalovacku byste mi doporucili? Drive jsem mel Plextora (jen CD), na ten nedam nikdy dopustit, ale nevim jak je na tom Plextor ted, no a pred LG tam byl TEAC, ale ten sel pryc pac je bilej a ja chci cernou palirnu...
Nohl bys nám prosím sdělit co se Ti nelíbí na té LG? Dobrou volbou je určitě ten NEC, jak píše janko
Citace:
Původně odeslal Dismembered
Citace:
Původně odeslal ice2002
Mam asi 2 tydny LG 4167B, ale nejsem s ni vubec spokojeny - par DVD s ni vypalenych (DivX filmy) nejde poradne precist, ona sama necte zrovna nejlepe poskrabana media (par CD, ktere mam uz nejaky ten rok treba precetla tak zpulky, kdezto Teac, ktery se mi ted vali vedle stolu je zvladnul bez problemu..).
Nohl bys nám prosím sdělit co se Ti nelíbí na té LG? Dobrou volbou je určitě ten NEC, jak píše janko
No jak jsem napsal na zacatku - par DVD s ni vypalenych (DivX filmy) nejde poradne precist, ona sama necte zrovna nejlepe poskrabana media (pad CD, ktere mam uz nejaky ten rok treba precetla tak zpulky, kdezto Teac, ktery se mi ted vali vedle stolu je zvladnul bez problemu..)..
Byl to asi krok vedle a nerad bych riskoval i toho NECa.. Zatim se mi osvedcily znacky Plextor a Teac, ale z novejsich Plextorek jsem videl recenzi jen na tu 740A. Ostatni jsou ze zacatku tohohle roku a to je uz podle me dost stare..
Citace:
Původně odeslal ice2002
par DVD s ni vypalenych (DivX filmy) nejde poradne precist, ona sama necte zrovna nejlepe poskrabana media (par CD, ktere mam uz nejaky ten rok treba precetla tak zpulky, kdezto Teac, ktery se mi ted vali vedle stolu je zvladnul bez problemu..).
1) jaká to byla média? Pokud odpad typu gigamaster, datawrite, princo, multidisc (ať už se v některých objeví jakýkoli výrobce či padělek), nediv se, za to mechanika nemůže (škoda, že je vpodstatě nemožné některým lidem vysvětlit, že šetřit padesátník na médiu je blbost); pokud to je něco kvalitního, je to horší (špatné);
2) mechanika je od zápisu, ne čtení. Jestli máš dobrou DVD-ROM, nebo aspoň CD-ROM, nech ji v PC jako čtecí mechaniku;
3) jestli ten TEAC byl CD-540E, tak to ber tak, že lepší mechanika na špatná CD neexistuje a nic se s tím nenadělá.
Citace:
Původně odeslal peta303
Citace:
Původně odeslal ice2002
par DVD s ni vypalenych (DivX filmy) nejde poradne precist, ona sama necte zrovna nejlepe poskrabana media (par CD, ktere mam uz nejaky ten rok treba precetla tak zpulky, kdezto Teac, ktery se mi ted vali vedle stolu je zvladnul bez problemu..).
1) jaká to byla média? Pokud odpad typu gigamaster, datawrite, princo, multidisc (ať už se v některých objeví jakýkoli výrobce či padělek), nediv se, za to mechanika nemůže (škoda, že je vpodstatě nemožné některým lidem vysvětlit, že šetřit padesátník na médiu je blbost); pokud to je něco kvalitního, je to horší (špatné);
2) mechanika je od zápisu, ne čtení. Jestli máš dobrou DVD-ROM, nebo aspoň CD-ROM, nech ji v PC jako čtecí mechaniku;
3) jestli ten TEAC byl CD-540E, tak to ber tak, že lepší mechanika na špatná CD neexistuje a nic se s tím nenadělá.
1.) media byly Verbatim DVD+R 8x Advanced AZO, vypalovany byly 6x-8x, a CD Imationy a ty starsi byly Multidisc (pred temi par lety jsem to neresil). Faktem je ze ty Multidisky byly paleny jeste na Plextorce a doted jsem nemel problem jejich s prectenim, jen ta LG je ne a ne precist...
2.) myslim si, ze je zbytecne mit dve mechaniky - jednu na cteni a jednu na zapis.
3.) Teac byl DV-W516G
Citace:
Původně odeslal ice2002
1.) media byly Verbatim DVD+R 8x Advanced AZO, vypalovany byly 6x-8x, a CD Imationy a ty starsi byly Multidisc (pred temi par lety jsem to neresil). Faktem je ze ty Multidisky byly paleny jeste na Plextorce a doted jsem nemel problem jejich s prectenim, jen ta LG je ne a ne precist...
2.) myslim si, ze je zbytecne mit dve mechaniky - jednu na cteni a jednu na zapis.
3.) Teac byl DV-W516G
ad 1 - pak je důležité si ověřit, že jsou to pravé MCC (ev. v poslední době se objevivší CMC), nebo zda jsi narazil na padělky. Verbatimy svědčí až na výjimky snad všem mechanikám, mohl jsi chytit vadnou várku (ne moc pravděpodobné), spíš vadný kus mechaniky, což nikdy nemůžeš vyloučit - můžeš zkusit reklamaci, ale výsledek je nejistý, musel by sis ev. problémy ověřit na více médiích.
CD MD dost mechanikám nesedí (obzvláště v pokročilém stádiu rozkladu), z toho nelze vyvodit přímý závěr, ještě je nutno zohlednit, jak moc ta média jsou zrasená nebo špinavá.
ad 2 - když myslíš, nebudu ti to vymlouvat... Ale není tomu tak.
ad 3 - pokud jsi s ním byl tak spokojen, kup si za cca 30 korun černé čelo pro lajtony a nech si ho, o záruku nepřijdeš... (OEM LTN-SOHW16x3S)
Citace:
Původně odeslal peta303
když myslíš, nebudu ti to vymlouvat... Ale není tomu tak
Mna by to zaujimalo .. pretoze tiez pouzivam len napalku.