Pretaktovanie MSI NX6600-VTD128E Diamond
Mam uvedenu graficku kartu (6600 non-GT do PCI-E) a mam mensi problem s taktovanim jadra. Defaultna frekvencia jadra na tejto karte je 400 MHz. Pri zmene taktu v RivaTuneri treba vzdy otestovat novu frekvenciu. Problem je v tom, ze mozem lubovolne menit frekvenciu od 400 do 450 MHz a vsetko je OK, ale akonahle prejdem cez 450 (co i len o par MHz), tak pri teste sa rozhodi obraz, na Desktope su artefakty, niekedy seka uplne myska, niekedy treba resetnut komp.
Hladal som aj tu na fore ale nic o tomto probleme som nenasiel. Skusal som pozerat rozne reviews presne tejto karty na nete, ale nikde sa nic nespomina. Vsade dosiahli frekvenciu jadra nad 500 MHz bez problemu, namatkou napriklad tu, tu, tu alebo tu.
V tom poslednom linku je na obrazku v drivroch zobrazena verzia BIOSu karty 5.43.02.27, ja mam na mojej karte 5.43.02.64. Moze byt problem niekde tam?
Flashovat iny BIOS som zatial neskusal, v RivaTuneri som korektne podla navodu na svethardware.cz vypol testovanie maximalnej frekvencie a posunul hranicu mozneho pretaktovania vyssie.
Karta je chladena vodnikom s kvalitnym blokom, ktory je dobre nasadeny. Teplota je pod 50°C v zatazi.
Vie niekto ako na tento problem?