Nazdar,
potrebujem nejaky program na navrh plosnych spojov, moze byt aj FREE a jednoduchy, nieco ako EAGLE alebo OrCAD.
Diky.
Printable View
Nazdar,
potrebujem nejaky program na navrh plosnych spojov, moze byt aj FREE a jednoduchy, nieco ako EAGLE alebo OrCAD.
Diky.
http://www.formica.cz/
Ale nikdy jsem s tim nedelal, tak me nekamenuj,pokud je to k h...vnu :)
Jen si ten nazev pamatuju z dob svych studii na FEL CVUT :)
Nejaka free verze (lehce omezena) tam je :wink:
Proc ne Eagle?Citace:
Původně odeslal johu
Nebo zkus jeste PCB http://bach.ece.jhu.edu/~haceaton/pcb/
Eagle mi pod XP nefunguje.Citace:
Původně odeslal hwsoft
Ten PCB je len pre Linux. Potrebujem nieco pre windows.
Zkus Eagle 4.13. Pod XPSP1 i SP2 mi běží normálně.
Ještě existuje něco jako Ferda Mravenec, nikdy jsem ale v tom nedělal tak nevím jak to tam přesně vypadá. Já osobně používám Eagle
No tusim, ze Ferdu Mravence mela v logu kdysi i Formica :)Citace:
Původně odeslal MirrA
www.altium.com :wink:
taky byl dobrej, jednoduchej TARGET
Ve skole :-) nas ucej na sprint layout.
my jeste delali v skole ve flyCADu ale imho fakt suxx
nepouzitelne si myslim uz, ted tam uci uz jen EAGLE
A co LSD2000 to je prý taký dobrý program a děláj v něm i firmy co vyrbí PCB na zakázku...
No my delali v Pads Power PCB . Solidni soft
No mne a hlavne otcovi, ktory to robi profesionalne, najviac vyhovoval OrCad. Dokaze to uplne vsetko.
EDIT: jo este celkom dobry je P-CAD .. ale ani zdaleka nie tak ako OrCad .. no ani toho tolko nedokaze.
LOL sem malem spadl ze zidle, tohle mi uz nedelej, OrCad ......Citace:
Původně odeslal janko_hrasko
No nevim me nejvic na maly veci vyhovoval Eagle, malej rychlej jednoduchej a bez vlastni inteligence.
Na druhy strane pouzivam deMentorGraphics, coz je mastodont, ale pro vetsi firmu jak delanej. Jen jeho nastaveni a povypinani jeho pseudointeligence trva pul dne.
OrCad je takova lepsi hracka, spis ma bliz k Eaglu, ale ma vic rozsireni, vsechno neumi ani nahodou.
(me osobne vubec nevyhovuje, ale od kolegy, co delal i s P-CADem, sem se dozvedel, ze ten PCAD je minimalne na VF lepsi.)
Pokud nekdo chce nejaky fajnovosti a neni pro nej pul milonu az nekolik milionu rocne problem, muze zkusit i jiny hracky pro navrh. Nekde mam odkazy na stranky, nam poslali i DEMO, ale bez dobryho vzdelani a proskoleni to je na doma k nicemu.