-
10-11 / Skener
Poohlizim se po nejakem slusnejsim skeneru s cenovym stropem 5000,-
Nemate nekdo tip/doporuceni ? Hlavni naplni bude sken stranek s textem a pote co nejlepsi prevod na plain text...obcas i nejake obrazky...ale hlavni je prevod textu pomoci OCR...zatim jsem se dival na HP/Canon. Rychlost neni rozhodujici, ale slimak to byt nemusi
Predem dekuji za reakce
-
Poobzeraj sa aj po znacke Epson.
Osobne by som do HP nesiel, s Canonom skusenosti mam len s tlaciarnami, ktore su dobre.
-
Na OCR je to uplne jedno, staci ti ciernobiely 150dpi (300 na male pismo). Ked nerad rozoberas HW, tak nekupuj Umax ;D Pocitaj s tym, ze OCR software dodavany ku niektorym scannerom byva takmer nepouzitelny => treba kupit poriadny (FineReader).
-
Budou se skenovat i obrazky z knizek, tak nejakou kvalitu to mit musi. Praveze jsem doufal, ze u kvalitnejsich scaneru budou dodavat i schopnejsi SW :?
-
Zatim jsem nasel tohle >
Canon CanoScan 4200F http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29659 cca 3100,-
Epson Perfection 3490 Photo cca 2800,-
HP ScanJet 3800 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32850 caa 2300,-
Nebo je lepsi si priplatit za All-in-One reseni ? Tam asi Canon, protoze HP ma podle meho strasne drahy tisk :?
Nejake postrehy ? :wink:
-
Prebehni si recenzie a hlavne odozvy a hodnotenia uzivatelov prislusnych zariadeni pod nimi...
-
HP je podla mojich informacii na davkove scanovanie ABSOLUTNE nevhodny, takze na scanovanie knih by som sa obzeral inam.
S Epsonom mam dobre skusenosti v AllInOne rieseni (co sa kvality scanu tyka), ale cislo si nepametam a davkovo som ho tiez neskusal.
Poriadny SW pri scaneri za 5000 mat nebudes, lebo FineReader stoji sam osebe 129 Euro ;-)
Moja rada je pozriet, ci ma skener odnimatelne viko (cudoval som sa, ale videl som aj kusy s napevno namontovanym). A dalej sa pozriet, ako vysoko vystupuje plastovy okraj nad sklo, co je vhodne pri scanovani predloh vacsich ako A4, aby nedochadzalo pri okraji k skresleniu. Zisti si dlzku USB kabla a moznost jeho odnimania. A aj nazory na hluk zariadenia, niektore su dost hlucne.