NF7-S v.2 - deska nedrží nastavenou FSB
Po dvou letech začíná zlobit nastavená frekvence, kterou mám na 194. Po zapnutí PC i přesto, že je nastaveno v Biosu např. FSB 194 MHz, se při nabíhání zobrazí frekvence procesoru 1100 MHz tj. frekvence sběrnice 100MHz. Až po několikátém restartu tam zůstane ta, nastavená Biosem tj. 194. Deska je těsně před koncem záruky. Napadla mě slabá baterie: data ze SpeedFanu, AIDA32 - VBAT - 3,52 - 3,54V. Ale ostatní údaje v Biosu jsou zachovány. Předem za zkušenosti, nebo radu velice děkuji.
Re: NF7-S v.2 - deska nedrží nastavenou FSB
Tak jsem do desky dal novou baterii, nahrál orig. bios a do dněšní doby to bylo OK ale minulý týden aniž bych v PC něco měnil to zase bootuje viz můj dotaz ze 17.10 tzn. CPU 1100 místo 2500+ a FSB 200 místo 333. Na reklamaci jsem to nedával, protože to např. 6x naběhlo OK a potom špatně. Stává se to při spuštění PC. Pokud při nabíhání vidím jen 1100 Mhz místo 2500+ tak většinou stihnu "vlézt" do biosu, tam s ničím "nehejbám" jen dám uložit a potom to zatím vždy nabootuje OK. Tak ještě dávám dotaz, zda se s tím někdo nesetkal. Předem díky.
Ještě jsem si vzpoměl, že jsem přidával jednu paměť (stejná série).
nemuze byt problem treba se zdrojem?
jestli neni moc starej
2MISKOBOSS: celé PC (kromě GK a monit.) je 2 roky staré. Údaje jak má PC "naběhnout" by se měly číst z biosu, zkusim ještě nahrát jinej bios. Ale je zajímavé, že ostatní údaje z biosu se načtou správně až na tu frekvenci.
Zkus si tam hodit poslední modifikovaný bios, tuším D26 Black Manta ray XT.
To byl nejlepší bios pro tuto desku.
Citace:
Původně odeslal Weber
2MISKOBOSS: celé PC (kromě GK a monit.) je 2 roky staré. Údaje jak má PC "naběhnout" by se měly číst z biosu, zkusim ještě nahrát jinej bios. Ale je zajímavé, že ostatní údaje z biosu se načtou správně až na tu frekvenci.
jasne, ale kdyz jsem mel spatnej zdroj, tak me deska hazela presne jako tebe do FSB 100
a ta pridana pamet ti to nemuze delat? nejaka nekompatibilita?
jedou ti v dualchanelu(DCH)?
Zkusim jednu paměť vyndat, v duálu jedou. Bios Manta ... jsem tam měl asi ho tam vrátim.
K tomu zdroji - lze otestovat nějakým programem? Např. na +12V větvi to někdy skokově kolísá cca 12,5 - 10,6 (SpeedFan). Na ten zdroj jak píšeš tomu asi nasvědčuje, protože se závada projevuje jen při zapnutí (možná, že nestačí dost rychle dodat dost proudu při nabíhání a pak zlobí ta FSB. Docela pech 1,5 měsíce po záruce.
Programy jsou na nic. Zdroj si změř obyčejným voltmetrem. Pokud ti i na něm bude lítat 12V +/- 2V, tak je samozřejmě vadný.
Ten zdroj si skus premerat tym multimetrom v kazdom pripade
pretaktovany barton zo zvysenou voltazou + abit NF7-S je znacna zataz na 12V hlavne co sa tyka odberu mofsetov na napajanie CPU lebo tie su napajane z 12V cize to moze byt v klude tym zdrojom
Ohledně toho měření, stačí změřit např. na konektoru, který napájí HDD?
Pozn. uvažuju o novém zdroji v souvislosti s novou GK. Čekal jsem až zlevní 6800GT AGP (nestalo se) tak zase čekám na 6800GS/7800GS. Jo a díky za rady.
Přesně tak, ale pro jistotu změř konektor z každé větve.