MAte s tim nekdo zkusenosti? Chci tichy disk, tissi nez je ma 7200.7 200GB Barca (jde mi o vlastni hluk otaceni ploten, ne hlavicky). A taky mi to musi aspo 2roky vydrzet, nez koupim dalsi disk.
Printable View
MAte s tim nekdo zkusenosti? Chci tichy disk, tissi nez je ma 7200.7 200GB Barca (jde mi o vlastni hluk otaceni ploten, ne hlavicky). A taky mi to musi aspo 2roky vydrzet, nez koupim dalsi disk.
Mám ho 10 měsíců, jsem s ním spokojený - oproti 7200.7 je tišší ve všem (alespoň proti těm, které jsem měl), míň topí a je rychlejší (a o dost).
Mam 250GB variantu a otaceni ploten je tiche, ale seek je brutalne hlucny (pri plnem zatizeni) a pokud vim, tak stale nejde ztisit zmenou AAM. Osobne bych do nej uz nesel.
2Jan555: Nejake 7200.7 jsem tu mel taky (neco maleho) a pri seeku tak hlucne tedy nebyly...
Měl jsem Seagaty 120, 160 a 200 GB a všechny byly hlučné, relativně pomalé a hrozně topily. Potom 200 GB WDčko, které bylo tišší, rychlejší a méně topilo. Potom DM10 300 GB, které je i o proti WD tišší, méně topí a samozřejmě je o moc rychlejší (ovšem, větší cache a hlavně NCQ dohromady). Tolik z čeho já vycházím. (tichý ten disk není - cokoliv hlučnějšího než 80 GB BarIV s lehce staženým AAM je hlučné)
2Jan: souhlas. Skoda ze u DM9/MaxLine II slo upravou AAM dosahnout hlucnosti jen mirne vyssi nez mela BIV 40GB (muj systemak). U DM10 to nejde a dost me to vytocilo. Osobne bych spis vsadil na Hitachi.
Tak ja este pul roku pockam, koupim 25 DVDcek a vysmazim data na ne.
Myslite ze MaXline III 250GB 16MB PATA by byl pri seeku tissi? Testoval jsem 80GB DM 10 PATA a seek byl nehorazne hlucny!
Opravdu jen seek je jedine, co me od koupi tohoto disku odrazuje(chci PATA).
spolubydla ma 120g pata maxtor a ma to fakt hlucny seek, teda samotny seek je mozno tichy, ale ked sa ten disk prisrubuje do bedny, tak sa tie vybracie sposobene posunom hlavicky pri seeku prenasaju na case a velmi to pocut...
80tka nema s 200/300 nic spolocne ... ale seek neni silnou strankou tychto diskou obecne :) (hlucnost seeku) pre mna osobne je ale hlucnost seeku nepodstatna ...Citace:
Původně odeslal PhoB
no, mam ted PATA verzi a je s nim docela vazny problem. vzdy po nejake dobe v nem silne cvakne a plotny se jakoby zacinaji roztacet znova, stejny zvuk jako u startu kompu. udela to tak 10x a pote to shodi system do blue screenu.
speedfan/activesmart ani jiny programek chyby nanachazi (maxtorovskou utilitkou to chci zkusit dneska)
takze zatim spis negativni zkusenost.
Nemas problem v napajecim kabelu?Citace:
Původně odeslal riksa
Urcite to nebude ojedinely problem.
Sam mam 250GB PATA. I kdyz jsem prechazel z asi nejtissiho disku, ktery je dostupny (80GB Seagate 7200.7), tak jsem spokojenej. Disk je rychly, opravdu velky a slysitelny jen pri cteni.
Pro srovnani obrazky z HDTach:
7200.7
http://img86.imageshack.us/img86/728/720072pa.jpg
DM10
http://img86.imageshack.us/img86/4530/dm100gb.jpg
Tohle mi delala ma 200GB Barracuda, kdyz mi odchazel zdroj. Vymenil jsem zdroj, problem zmizel.Citace:
Původně odeslal riksa
Mam DM10 300GB a co se hlucnosti tyce, tak dokud jsem ho mel venku volne, tak byl slyset seek, ale tak jen nekdy, to docela az cvaklo, ze jsem se lek, ale ted to mam v case na molitanu, fouka na to lehce nasavaci vetrak, a je klid. Ale oproti Hitachi doce fest pece.
Co se toho startovani za provozu tyce, tak mas asi fakt blbej nakej kabl, me to delal jeden suplik a nez jsem na to prisel, tak jsem se moch zblaznit a zaboha jsem na nic nemoch prijit.
Tak ona to byla 160GB.Citace:
Původně odeslal MadCap
Nakonec jsem zvolil zlatou stredni cestu....HITACHI T7K250
mozny to je, dneska uz mi komp rano ani nenajel-mozna to bude prave ten zdroj...Citace:
Původně odeslal Špeta Marek
Ahoj, jestli chceš, tak mi napiš na ICQ a můžeme se domluvit, že by ses došel podívat a poslechnout, mám v kompu 2 ks.
S tou hlučností souhlasím, ale AAM sem zkoušel a funguje (Hitachi Feature Tool).Citace:
Původně odeslal PetrT
Dozvedel jsem se to az pozdeji ze s novejsi verzi HFT lze AAM menit. S verzi kterou jsem mel v dobe nakupu disku ta moznost nebyla. Bohuzel mam disk ve WB a na moji desce (radici) to nezmenim :-(Citace:
Původně odeslal AXB
Presto opet diky za aktualni informace...