2x pripojeni na net v jednom PC
Mam problem.Zajimalo by me jestli se daji na jednom pc zprovoznit najednou dve pripojeni na net.Mam jedno pripojeni pres sitovku a jedno pres wifi kartu.Da se nejak udelat,aby fungovali obe pripojeni najednou?Ted musim pokazde jedno z nich vypnout.
A druhej problem.Mame s kamosem udelanou sit pres wifi a pokazde,kdyz se k nemu pripojim,tak mi prestane fungovat pripojeni na net.To jak mam pres sitovku.
Snad jsem to napsal srozumitelne :oops:
Re: 2x pripojeni na net v jednom PC
Citace:
Původně odeslal Radar
Velmi zajimave tema! Prave jsem chtel podobne zalozit. Ja mam totiz sitovky 3 a obcas je v tom hokej.
A)512/512 pres VPN,relativne rychle ale se spatnym pingem-vyuzivam na sosani (DC++,BittComet,atp.)
B)128/128 pevna verejna IP ,pomale ale vyborne pingy na hrani po netu.
C)Wi-Fi s kamosema v okoli ( hrajem,sdilime,atd.)
A ted co to dela: ( priklady)
Chcem hrat pres WiFI nejakou hru ,tak musim zakazat obe zbyle sitovky jinak neuvidim ve hre server. Tzn. nemuzu parit pres Wifi a mezitim neco tahat z netu.
Chtel bych napriklad tahat pres sitovku "A" z netu a pritom treba drtit BF2 na netu pres sitovku "B".
Nebo kdyz uz neco taham pres "A" abych mohl v pohode brouzdat po netu pres sitovku "B".
Proste nejaky softik,kterym bych urcil co ktera aplikace ma vyuzivat za sitovku pri komunikaci.O to mi jde.
Nevim jestli jsem to dobre vysvetlil o co mi jde,snad to pochopite. A jestli to vubec nejde tak me nekamenujte nejsem "netguru" :)
Potreboval bych uplne to same. A asi tady nikdo nic pro widle nevymyslel.
Mam pripojeni pres wifi a ma strasne pingy a pak mam dsl. Potreboval bych na tu wifi smerovat ftp a p2p prenos a na ten zbytek http atd. Nemate teda nekdo nejakou radu ? Dik.
No jestli se nepletu, tak pokud jde do internetu jen jedna sitovka a zbytek je z privatniho rozsahu, muzes si dalsim zaznamem do routovaci tabulky ve Widlich nasmerovat urcitej provoz (smer na konkretni sit) na konkretni rozhrani. Tezko to ale udelas, mas-li vic rozhrani do internetu, to by byl voser :-)
EDIT: I kdyz treba zadat tam jinou cestu pro jeden herni server by jit melo ....
Tak uz mam taky dve pripojeni a resim stejny problem. Chtel bych nejak nastavit odchozi IP u jednotlivych programu. Treba v nastaveni utorrentu nebo nekterych ftp programu jde vybrat, ktera IP se ma pouzit. Jde toho ale nejak docilit i u programu, kde tato volba neni? Mam na mysli neco jako je CPU affinity u dualcore, akorat ze misto jadra by se vybrala odchozi IP. Je to nerealne?
Citace:
Původně odeslal
silenec
Tak uz mam taky dve pripojeni a resim stejny problem. Chtel bych nejak nastavit odchozi IP u jednotlivych programu. Treba v nastaveni utorrentu nebo nekterych ftp programu jde vybrat, ktera IP se ma pouzit. Jde toho ale nejak docilit i u programu, kde tato volba neni? Mam na mysli neco jako je CPU affinity u dualcore, akorat ze misto jadra by se vybrala odchozi IP. Je to nerealne?
Neco by zvladl aplikacni firewall snad...teda jak ktery.
Tak ted zas resim jiny problem, okna si nahodne prehazujou (asi podle zatizeni?) pripojeni k netu (resp. asi default gateway), takze me timeoutuje irc, AOL messanger hlasi ze jsem pripojeny ze dvou mist najednou atd. Jak prinutit okna aby pouzivaly jen jedno pripojeni, i kdyz je k dispozici druhe?
Citace:
Původně odeslal
silenec
Tak ted zas resim jiny problem, okna si nahodne prehazujou (asi podle zatizeni?) pripojeni k netu (resp. asi default gateway), takze me timeoutuje irc, AOL messanger hlasi ze jsem pripojeny ze dvou mist najednou atd. Jak prinutit okna aby pouzivaly jen jedno pripojeni, i kdyz je k dispozici druhe?
zmenis metriku jednoho z tech pripojeni ... je to v nastaveni tcp/ip ...