Posledni power strip ho nebere. Karta ma takty 66 jadro a 100 pameti. Diky
Printable View
Posledni power strip ho nebere. Karta ma takty 66 jadro a 100 pameti. Diky
Zkus nejaky starsi Powerstrip. Je to uz nejaky patek co jsem tu kartu mel, ale moc velke pretaktovani to nebude +10MHZ
Powerstrip 278, je to poslední verze s podporou starých grafik.
A můžu se zeptat, jaký používáš drivery + OS a od jakýho výrobce karta je?
Mel jsem dlouhou dobu Diamond Stealth II G460 s Intel 740 chipem. Na svou dobu (1988) to byla docela dobra grafika. Jedna z prvnich AGP2x. Nejsem si jist jak je to s podporou Powerstripu dnes, ale urcite vim, ze v te dobe to neslo.
...chybicka se vloudila => 1998 :wink:Citace:
Původně odeslal daso
Znacku nevim, ale jestli chces tak ti to zjistim. Pameti to ma velke (2chipy) eliteMT myslim.Citace:
Původně odeslal no-X
Kolik jsou standartni takty,tech 66/100?
Je to na Win98SE eng a drivery posledni od intelu. Zkousel jsem drivery na Starfighter od RAGE3D (pry nej karta s i740) ale nevzalo je to :?
Mam ji taky doma...od Diamondu....a taktoval jsem ji Power Stripem tusim verze 1.7. nebo tak nejak....tusim, ze sla o nejakych 15Mhz.
nie som si celkom isty, ale niekde som pocul, ze tato grafika, hm, alebo mozno nejaka ina, odvodzuje takty z taktu zbernice, t.j. mozno pretaktovanim AGP pretaktujes aj jadro... ale neviem ci to nie je z principu blbost, takze prosim no flame
j to na celeronu a ted je sbernice FBS(cili i AGP) na 83Mhz, ale jadro karty zustava na 66Mhz.
Kdyz rikate pretaktovani o 10-15Mhz tak myslite jadro nebo pameti?
No ted jsem zkousel ten starsi power strip. On umi zmenit pouze frekvenci pameti, ale bohuzel posuvnik je jen do 100Mhz a na tom uz ty pameti bezi, cili takt muzu jen zmensovat.
Pak tam je posuvnik kvality 3D tak jsem ho soupl z QUALITY na FAST. A jeste tam je fast memory timing(nebo tak nejak) tak to jsem taky zakrtl.
Karta je bez oznaceni vyrobce, je na ni natisteno Intel i740U3. Pameti 4x EliteMT 8ns(z kazde strany dva chipy nad sebou).
To uz si nepamatuju...ale zitra vyzkousim a napisu...vc. verze Power Stripu.Citace:
Původně odeslal PhoB
:-) mna by celkom zaujmalo naco je dobre pretaktovavat tuto grafiku :-)
Myslel jsem ziskat jakykoli zdibinek vykonu pro counterstrike...no ted se ta karta vymenila za kyro2 a vykon se zvedl z 20fps jen na 30fps... :-(Citace:
Původně odeslal MisoSK
Co máš za procesor? Kyro II je totiž asi 8-16x rychlejší než i740 ;D
s kyro2 mam v counterstrike v 1024x768 minimalne 200fps. :lol: Fakt na CS to chce aspon nakyho Athlona nebo P3.
Mas na to nejake tweaky na ovladace kyra? Je to na W98se a posledni ovladace od powerVR.Citace:
Původně odeslal DOC_ZENITH
CPU je celeron 333@416Mhz, se 128MB RAM a cilem by bylo hrat CS 1.5 :-(
Nemá smysl tweakovat grafiku - to je to poslední, co by tě brzdilo. Skutečnou brzdou je procesor, k takovýhle grafice by to chtělo alespoň PIII nebo athlona na 650MHz.Citace:
Původně odeslal PhoB
proc tam nedas neco s hardware T&L? (gf2mx,gf2gts,...)
Kyro2 je mnohem rychlejší, než GF2MX. A TnL ti nepomůže, když máš tak slabej cpu, asi ses nechal zblbnout marketingem nvidie v dobe gf2 vs voodoo5 a gf2 vs kyro2. Tady to prostě chce lepší CPU. Možná by to chtělo zkusit ještě s Voodoo2, ta má podle mě ze všech karet nejmenší propad výkonu se slabym CPU(na P2 350@525mhz jsem to hrál naprosto v pohodě min fps tak 50), ale prostě chce to jinej procák, s timhle se nikam nedostanem. Zkus v nastaveni CS ještě přepnout na openGL mod, ne DirectX, třeba to troch pomůže.Citace:
Původně odeslal LM
Ta krafika je pujcena zadarmo na dobu neurcitou :-)
Nevim jestli by karta s T&L pomohla, protoze CS 1.5 tuhle funkci nevyuziva, myslim.
OpenGL to nevezme, i kdyz ted si vzpominam, ze mozna vim proc...jeste zkusim.
Naopak, to tebe zblbli odpurci nVidie, protoze prave TnL treba na takove GF2MX se vyuzije prave pouze tak do 1GHz procesoru. Takze sis to zapamatoval tak nejak otocene.Citace:
Původně odeslal DOC_ZENITH
Staci se nad tim zamyslet logicky, TnL je neco co ulehcuje castecne praci procesoru, protoze ji prebira na sebe.....cim pomalejsi procesor, tim vic procent casu stravi pocitanim transformace a osvetleni -> tim vic mu graficka karta ulehci praci tim ze ma HW TnL ;-).
Dovolím si nesouhlasit. Můj názor:
1) T&L má smysl až od procesoru generace Athlon a Pentium III (tzn. cca 600MHz+). Hry které T&L dokoážou efektivně využít totiž byly vydávány až mnohem později a jejich nároky na CPU tomu odpovídají. Takže přesun T&L operací z 400MHz Celeronu na GPU bude ve výsledku znamenat naprosto minimální rozdíl ve výkonu.
2) Souhlasím v tom, že T&L jednotka GF2MX se projeví maximálně do procesoru o 1GHz; pak už je v leckerých situacích efektivnější SW T&L.
tzn. že ve výsledku má T&L GF2MX význam pouze při použití 600-900MHz CPU.
Ještě zpět k bodu jedna - test. na 350MHz Pentiu II - to by mohlo být s 400MHz Celeronem vcelku srovnatelné. (barevně jsou karty s podporou T&L):
Serious Sam SE:
Kyro II: 11,0 FPS
nejbližší karty:
TNT2Ultra: 10,5 FPS
Radeon 32MB SDR: 11,0 FPS
Radeon 9800 PRO: 11,3 FPS
SiS Xabre 400: 11,5 FPS
Return to Castle Wolfenstein:
Kyro II: 18,8 FPS
nejbližší karty:
Matrox Millenium G400: 18,2 FPS
GeForce 2 MX 200: 18,6 FPS
Radeon 9800 PRO: 18,6 FPS
GeForce FX 5200 Ultra: 18,9 FPS
GeForce FX 5800 Ultra: 19,0 FPS
UT2003
Kyro II: 20,8 FPS
nejbližší karty:
S3 Savage XP: 18,7 FPS
GeForce 2 MX 400: 20,0 FPS
Kyro II SE: 22,1 FPS
Radeon 32MB SDR: 23,5 FPS
GeForce FX 5800Ultra: 24,3 FPS
Celý test je tady. Myslím, že to dokazuje, že u takhle slabých procesorů skutečně nemá HW T&L žádný smysl.
Přesně No-X, přesně tak. 8-).
A Swarme, mě nikdo nezblbnul, já měl v tý době bohužel Nvidii, ostatní karty jsem sehnal až později jako koníček a teď po hoře testů s různými cpu atd. Můžu říci, že TnL bylo ve svý době nepotřebný.
Tak u techto "novejsich" her je to vazne jedno, protoze zde uz je procak extremni brzdou...ale jako pokud by slo o nejake opengl aplikace/hry (kde se TnL pouzito vzdy), tak tam by to mohlo mit vyznam.Citace:
Původně odeslal no-X
Ale jinak samozrejme plati, ze v konkretnich pripadech je to jedno, protoze to jak je karta rychla neni zavisle jenom na tom jestli ma TnL nebo ne.
Zpátky k i740. nevíte zda existují drivery pro win XP s podporou 3D akcelerace? co sem hledal tak zřejmě ne .... ?