Da sa niekde zapnut HW akceleracia videa na shitVid... totiz nVidia kartach? Okrem sposobu nainstalovanie PureVideo, nVidia dekodera a potom na karticke zaskrtnut HW akceleraciu?
Printable View
Da sa niekde zapnut HW akceleracia videa na shitVid... totiz nVidia kartach? Okrem sposobu nainstalovanie PureVideo, nVidia dekodera a potom na karticke zaskrtnut HW akceleraciu?
chces mi tvrdit ze to video nemas HW akcelerovane? ja nic z toho co popisujes nepouzivam a pri hdtv sa procak celkom nudi takze predpokladam ze to akcelerovane bude ;DCitace:
Původně odeslal Nigga
Overlay snad chodi uz dob prvnich PCI karet (Matrox), ale on mysli HW dekodovani videa. Osobne by mne zajimalo, jak probiha takove to HW dekodovani MPEG-2. A jeste jedna vec: nikde sem zatim nevidel rozchozene Motion Compensation nebo sem nepostrehl rozdil.
Neviem, netusim, nepoznam technicke detaily. Fakt je ze nainstaluje PureVideo, priprehravani MPEG-2 streamu vyskoci nVidia Decoder tabulka, tam zaskrtnem Hardware Acceleration a pozeram HDTV v pohode. Nezaskrtnem to a HDTV vytazuje procak na 80-100%. Myslim tym normalny MPEG-2 nekomprimovany Transport Stream, nie nejake WMV HD shity a podobne.
Co som zatial hladal na nete a forach, tak som nic nenasiel. Asi to ani nepojde zapnut bez toho.
No ja sem instaloval ten nVidia DVD decoder, pouzivam ho na prehravani mpeg2 videi - zatez CPU je relativne vysoka (v porovnani s R9600 + PowerDVD), v powerDVD mi HW akcelerace nejde zapnout vubec ??? (ani podle navodu ktery sem nasel na Hulanove blogu ;D ). Obcas se mi pri pretaceni kousne obraz, ale oproti mpg2 dekoderu v ffdshow ma ten nVidia dekoder lepsi kvalitu obrazu.
Co se tyce HDTV videi ve formatu VMW, instaloval jsem jakousi windows zaplatu ktera snad mela nejakou akceleraci zkrze PureVideo zapnout, ale opet sem nepozoroval nejaky rozdil co se tyce zateze CPU.
Proste prehraju veskere videa v dobre kvalite, takze to ani moc neresim - ono malokdy delam pri koukani na video jeste neco jineho (a to mam 2 monitory), ale kdyby nekdo nasel nejakej srozumitelnej clanek o vyuziti PureVideo, rad si ho prectu :-)
Takze problem som si vyriesil sam a sice stacilo najst samostatne nVidia kodeky, ktore normalne instaluje PureVideo (2 subory .ax) a tam sa to pohodlne da zapnut.
Kto by to nahodou chcel, tak nech mi napise.
Dufam, ze to nie je off-topic. klik
Uh? To funguje s většinou SW automaticky už někdy od doby Rage PRO.Citace:
Původně odeslal Gargamel
Na mě pure video dojem neudělalo, bylo to nějaké divné...Používám PowerDVD 6 a tam HW akcelerace jde zapnout....