nejde mi vypnut pc
vzdy dam start vypnut pc on nahodi screen system windows sa vypina a nic a nevypne sa potom to musim robit na tvrdo cez zdroj
mam win98 duron 1300mhz a zdroj 450W mercury doska PC Chips M810D
Printable View
nejde mi vypnut pc
vzdy dam start vypnut pc on nahodi screen system windows sa vypina a nic a nevypne sa potom to musim robit na tvrdo cez zdroj
mam win98 duron 1300mhz a zdroj 450W mercury doska PC Chips M810D
pomuze cisty reinstal ( bud nejaky spatny ovladac anebo poskozene ACPI ).
nepomoze robil som a nist este je to horsie pred reinstalom to bolo 3x vypol a 7x nie z 10 pokusov a teraz vobec nic
co si robil? podel se s nami o blizsi podrobnosti. nemame tu kristalove koule na vesteni...
napises nam trebas, co je to za pocitac a jake pci karty v nem jsou?
zadne
MOje zostava:
PC CHips M810D micro ATX
Amd duron 1300mhz
grafika, zvuk, lan integrovane
Ide 1 Western Digital 3,2gb
Ide 2 znacka neviem teraz nechce sa mi rozoberat a ma 800mb
CDrom toshiba 52x
Zdroj mercury 450W 12V - 18A
FDD Alps
Dva PCI sloty a oba prazdne
nerobil som nic proste to odrazu prestavalo vypinat ci dalej tym viac a potom som preinstalovaval ovladace na integrovanu grafiku potom mi nesiel nahodit win vobec tak po x pokusoch o nemozne som dal format c: a nanovo nainstaloval win a potom to uz nevypinalo vobec :-(
dle toho co popisujes bude bud spatny kabel k disku anebo lepe spatny disk.
tomu nechapem co s tym ma disk?
pokud ti nesel nahodit windows a pises, ze mas tyhle problemy, tak je bud problem v nastaveni desky ( tzn mas vypnuto ACPI v biosu - coz znamena zapnout a reinstalovat NACISTO!!!!!!! ), nebo ti to dela nejaky ovladac k desce pripadne PCI zarizeni ( v tvem pripade integrovane na desce ), anebo je to kabel k disku ci disk samotny. to, ze to nechapes nevadi. proste to je fakt ( disk/kabel muze v ramci sve chyby pozmenit data )
skusim dat iny kabel
mam od novej DFI tie zlte gulate kable skusim a napisem
pokud jsou posahane data, tak samotna vymena kabelu uz nepomuze :wink:
takze abychom to neopakovali
1) zkontroluj bios, jestli je zapnuto ACPI a plug&play OS
2) po vymene kabelu zkus udelat diagnostiku disku ( viz HLEDAT )
3) reinstaluj NACISTO system a neinstaluj tam hned vsechny ovladace a postupne zkousej, kdy to zacne blbnout.
teprve pak napis vysledek a budeme pokracovat v diskuzi.
no aby sme sa neopakovali este raz
ACPI zapnute mam na to som sa pozeral ako prve
kable som vymenil ale nic
a ten komp nesiel vypnut hned po reinstal win vies
BIOS predpokladam posledni mas ze jo?
nikdy som bios neprerabal a asi ani nebudem
Je to chyba win 98,je nutno nainstalovat opravný patch vypínání windows najdeš na webu.Případně zašlu.Citace:
Původně odeslal jogurt
Ano tento patch byl potreba - HLAVNE u PCchips/ESC desek te doby ...
jestli nepomůže ani ten patch, tak bych zkusil dát tam jinej zdroj, jestli to bude taky kixovat ;) jednou mi takhle podobně blblo nějaký PII, pak při vypnut í začalo dokonce resetovat, výměna zdroje to vyřešila ;)