Můj celeron za Celeron 2GHz. je to teda výměna i s deskou, vím že to bude co se týče desky krok dopředu, ale mám z toho celera dost strach, aby to nebylo o hodně slabší...
jak by jste to zhodnotili vy?
Printable View
Můj celeron za Celeron 2GHz. je to teda výměna i s deskou, vím že to bude co se týče desky krok dopředu, ale mám z toho celera dost strach, aby to nebylo o hodně slabší...
jak by jste to zhodnotili vy?
Podle me si moc nepomuzes, protoze 2GHz celer ma jenom 128K L2 cache. Je sice postaven na novejsim jadre 0.13micronu nez starsi celery, ale tvuj tulen ma taky 0.13micronu + 256K L2 cache navic. Takze tu asi moc velkej skok nebude. :wink:
W.
hmm, ani mě nejde o to že bych si pomohl, chci se jen dostat z mrtvého bodu P3 na něco kde můžu rozšiřovat....
spíš mě de o to abych si naopak moc nepohoršil...
tak vem kecinzerovu P4 1.6A
ten celer je fakt smejd
to není tak jednoduché. je to výměna za new PC do firmy.... ještě furt můžu zůstat u Tualatina, jen tak uvažuju. Přece jen SDRAM a vůbec celá P3 architektura je už out.
O AMD se nebudu vůbec bavit,....
nikdo te nenitu bavit se o AMD s tim si zacal ted ty ;D
ono P4 architektura je taky tezce out, to uz je vic in Tualatin....
Az na to ze neni nalinkovanej na DDRka a Intel ho pohrbil...
to ja jen tak......
vím jak je to s architekturama, ale neměl sem ještě ten celerP4 v rukách, tak se raději ptám...
A co k tomu je za desku?
Kámoš ho má a muj procík viz podpis mu dává těžce na p.rdel ;D ;D MHZ nejsou všechno :wink:
2Bukyn: to vím, počítám že bych ho po čase prodal
DESKA: hmm no... BE7R
no je to mozne ze to ten tulen rotrhne .. ale ten celer moze ist az do 3giga a vtedy uz to neni az tak o nicom .... ja mam viz dole a da sa to :), ale ja to moc nepoznam priamo lebo som predtym mal 433@541 :) ale je to geometricky vykonnejsie ako 900@1017 Duron na ktorom prave sedim :)))
MadCap
No tak vem kdyz uz tak novou 1.6 nebo 1.8 P4, ale celer je fakt vonicem! Kdybys mel jistotu ze ho dostanes na 3GHz, tak by to asi zlepseni bylo, ale ta P4 je jistota ;)
Přinejhorším uděláš použe upgrade procu a máš vystaráno :wink:
Ja bych to teda koupil....pretaktujes.....a pak si jen koupis v budoucnu P4 a ses v pohode.........
z hlediska mozne dalsi inovace.... jdi do toho, pokud to bude tak spatny, tak koupis jinej proc ( P4 ) a polepsis si znacne...
Ja som to mal lepsie, pretoze som mal moznost vymenit Tualatin 1GHz (@1,5GHz) za P4 1,6NW ktory siel tiez celkom slusne pretocit a pre mna to bolo vyhodne, pretoze som nic nedoplacal. Vykon sa prejavil hlavne pri enkodovani videa.
Rozhodnutej sem na 95% pro výměnu....
vymen za kecinzerovi p4 1.6A a nejakou peknou P4 EPOX desku...Citace:
Původně odeslal herma
Jinak ty 2GHz jsou o 30% pomalejsi nez tulen na 1.5GHz.
Sel bych do ty vymeny hned. Sice mozna ten Celer bude na defaultu pomalejsi, ale casem ho muzes vyhodne pres nejakou anonci prodat nakymu blbovi a koupit plnohodnotnou P4 a to uz chte nechte vykonejsi urcite bude. ST6ku uz nicim o moc lepsim nenakrmis :? .
2Kuba: říkáš to na co myslím...
Jinak ted to testuji, Abit BE7R + Celer 2.00GHz BOX . Na 2GHz je to celkem ubohé na to že to má 2GHz. Na 2.66GHz už je to kapku lepší. Asi na nich už zůstanu.
Pro fanoušky 3Dmarku: http://service.futuremark.com/compare?2k1=4572289