Sony CPD-G420 a problemy s obrazem
Zjistil jsem, ze kdyz zboku klepu na monitor prsty, byt i docela lehounce, tak mi obraz v urcite casti monitoru zacne tak nejak "plavat" - vypada to, jako kdyz se presypa pisek (spatne se to popisuje). Tohle trva i chvilinku potom, co na monitor netukam. Zajimalo by me, jestli je to zcela normalni jev, nebo jestli to nahodou neznamena, ze mi ten monitor brzo totalne zdechne... :(
Rad si poslechnu nazory odborniku, nerad bych pri pripadne reklamaci vypadal jako debil. :roll:
Re: Sony CPD-G420 a problemy s obrazem
Citace:
Původně odeslal Zilla
Zjistil jsem, ze kdyz zboku klepu na monitor prsty, byt i docela lehounce, tak mi obraz v urcite casti monitoru zacne tak nejak "plavat" - vypada to, jako kdyz se presypa pisek (spatne se to popisuje). Tohle trva i chvilinku potom, co na monitor netukam. Zajimalo by me, jestli je to zcela normalni jev, nebo jestli to nahodou neznamena, ze mi ten monitor brzo totalne zdechne... :(
Rad si poslechnu nazory odborniku, nerad bych pri pripadne reklamaci vypadal jako ***. :roll:
U Trinitronů větších úhlopříček (>19") to bývá normální jev, že při poťukání z boku na monitor se obraz chvilku chvěje. Protože ty svislé drátky, které tvoří masku jsou u těhto úhlopříček uchyceny přeci jenom dost daleko od sebe a ani ty často kritizované vodorovné drátky v 1/3 a ve 2/3 obrazu, které slouží k mechanickému upevnění, tomu rozechvění nezabrání.
Ovšem také jsem se setkal s monitorem Iiyama 21" Trinitron, který při přenášení spadnul na roh obrazovky a uvnitř se tím uvolnil napínací mechanismus těh svislých drátku a to se potom obraz chvěl i při hlasitém zvuku z PC reprodutkorů. Nespadnul ti někde náhodou? ;D ;D
Čili jde o to, jak hodně ti to dělá, nejlépe by to bylo porovnat u někoho, kdo má podobný monitor s Trinitronem. Ale osobně si myslím, že si objevil Ameriku, tedy že to je normální. A co to je vlastně za monitor? To máš nějaký repas?
Re: Sony CPD-G420 a problemy s obrazem
Citace:
Původně odeslal Ladis
U Trinitronů větších úhlopříček (>19") to bývá normální jev, že při poťukání z boku na monitor se obraz chvilku chvěje. Protože ty svislé drátky, které tvoří masku jsou u těhto úhlopříček uchyceny přeci jenom dost daleko od sebe a ani ty často kritizované vodorovné drátky v 1/3 a ve 2/3 obrazu, které slouží k mechanickému upevnění, tomu rozechvění chvění nezabrání.
Ovšem také jsem se setkal s monitorem Iiyama 21" Trinitron, který při přenášení spadnul na roh obrazovky a uvnitř se tím uvolnil napínací mechanismus těh svislých drátku a to se potom obraz chvěl i při hlasitém zvuku z PC reprodutkorů. Nespadnul ti někde náhodou? ;D ;D
No, jestli ano, tak jsem pote upadl do komatu a utrpel amnezii, protoze si na nic nevzpominam. ;D Ale uz jsem si ho nechal posilat sem na skolu prepravni sluzbou, takze je mozne, ze treba oni...
Ale tohle se nastesti ani pri pomerne DOST hlasite hudbe nedeje, fakt na nej musim tukat, takze to vypada, ze se prece jen jedna a normalni stav.