Chci se zeptat šlapal by na notebooku IBM -Think Pad -PII -300MHz (MMX) ,128MB SDRAMM , 8Gb HDD ,CD -ROM 24x SANYO ,15'' LCD TFT 16bit barev - WINDOWS XP PROFESIONAL ??
THX :-)
Printable View
Chci se zeptat šlapal by na notebooku IBM -Think Pad -PII -300MHz (MMX) ,128MB SDRAMM , 8Gb HDD ,CD -ROM 24x SANYO ,15'' LCD TFT 16bit barev - WINDOWS XP PROFESIONAL ??
THX :-)
kua to ten thread neumis pojmenovat tak aby naznacoval co je jeho obsahem ?
Pokud jsi masochista, tak je tam klidne nainstaluj.
Uzasna kombinace 128MB RAM a WinXP ;D
Testoval jsem to na Duronu 1300 a 128 MB SDRAM, celkem se to DALO (nerikam, ze to byl komfort, ale dalo se to...)... Ale s PII 300 MHz bych to fakt videt v akci nechtel... Pokud je to nutny, tak bych tam dal spis dvoulitry... Jadro a vlastnosti OS, ktery na tyhle konfiguraci vyuzijes, dost podobny... A pobezi to IMHO o fous snesitelneji... Takhle by to totiz bylo stylem "PC bootuje, dam si kafe... Oteviram Word, davam si kafe... Word se otevrel, napisu dopis, ukladam, dam si mezitim kafe..." ;DCitace:
Původně odeslal zivan
Dá sa tam nainštalovať XP, ale disk z NTB bude najväčšou brzdou, potom CPU a až potom RAM. Mám osobnú skúsenosť s C366, 64MB RAM ale bol tam rychlý disk. Dalo sa to normálne používať, a aj hrať NFS5, len to chcelo klikať s rozumom. Pri tejto konfigurácií odporúčam ešte pred inštaláciou osekať XPčka nLite-om. W2K by som nedával, mne osobne sa zdá byť pomalejšie ako XP.
Nevim, me se subjektivne zdaly o trosku rychlejsi, na srovnatelne konfiguraci, ale to by byl zbytecny flame... Kazdopadne na ten NTB bych XPcka nedaval... A disk by to opravdu chtelo lepsi, aby bylo kam swapovat atd., 128 MB RAM se slusnym zbytkem XPcka fakt jakz takz utahne, ale v tyhle trojkombinaci je to dobra sebevrazda ;DCitace:
Původně odeslal e1
Nechapem, preco niektori ludia chcu vsade za kazdu cenu XP.
A hlavne nechapem, preco nevedia pisat normalne nazvy threadov ??? :roll:
Mno, ten duvod by me taky celkem zajimal :) Instalaci nektere starsi verze Windows by se dosahlo toho, ze NTB pojede v pohode a akceptovatelne rychle... Ne vazne, Nabucanezore, potrebujes opravdu XPcka, nebo ti jen prijdou HEZKY? ;DCitace:
Původně odeslal Rainbow
podle me v tom neni problem, sam provozuju XPcka na P233, 32MB ram a 1GB disk, XP maji na disku pod 300MB a zerou 28MB ram se vsim co tam potrebuju (vnc,flashget,smartftp), nabootujou pod 1 minutu 8-)
uff , no comment , tento prispevok patri do misy/vtipy :lol: :lol: :lol:Citace:
Původně odeslal silenec
raz som pri testovani RAM pichol do PC s P3 len 32 MB RAM a XP to takmer nerozdychali , disk swapoval asi 10minut kym sa objavila plocha
to by si imho zaslouzilo blizsi popis -> o co vsechno jsi to osekal - nejspis za pomoci XP Lite?Citace:
Původně odeslal silenec
Na kamosovom IBM PII333 192MB RAM ide winXP uplne v pohode, pouziva ho hlavne na browsovanie(opera bezi stale), netstumbler, cmd(bezi stale) a bezne veci. Ale tiez by som radsej porozmyslal o nejakom vhodnom linuxe alebo win98. Notas sice nemusis vypinat, staci ho davat hybernovat(je to trosku rychlejsie ako boot a mas vsetko zapnute, co si mal aj pred hybernaciou)
Cleartype :wink:Citace:
Původně odeslal Rainbow
Jinak ja mam na notasu se 128MB ram XPcka, normalne se to da pouzivat (Word/Excel/Filmy/net) - je pravda ze mam v notebooku rychlej disk - ty XPcka mi behaj lepe nez kamosum s 1.5GHz P-M s 256MB ale 4200RPM diskem. Drive sem mel v notasu 6GB toshibu a i s ni ty XPcka docela fungovaly :-o
Díky všem za jejich příspěvky ,rozhodl jsem se pro Windows 98SE ,protože XP je asi opravdu na takový noťas velký luxus. :!:
No tak to bych se zase priklonil k tem XP, nez nestabilni W98, imho nejlepsi vychodisko by bylo w2k, rychlost w98 a stabilita wXP.Citace:
Původně odeslal Nabucanezor
Muj zebricek:
W2k, WXP, mozna jeste WNT4.0ws, hlavne W98 az na konec :|
2monsoon: S tímhle teda nemůžu souhlasit. Svého času sem měl asi 2 roky W98SE na Pentiu120Mhz 92Mb RAM a šlapalo to naprosto stabilně a většinou to i dělalo co po tom člověk chtěl. 98čky se musej dost opečovávat a pravidelně čistit, ale když se o ně člověk stará, tak vůbec nejsou špatný 8-)
Pod ty zkusenosti s SEckama se klidne podepisu...Citace:
Původně odeslal Peca-on-line
To ja teda s vama souhlasit nemuzu :) w98 SE je podle me nejhorsi system co kdy MS udelali :D v jednom kompu doma si je vydupal sestrin pritel a ja s tim mel poradny trapeni a absolutne porad... u me byli na kompu cca 2 dny a uz byli nestabilni a jeste sem je mel cca 2 mesice v notesu.. notes byl mozna tak rychlej ale jedna chyba za druhou... proste hroznej system... jeste bych popremejslel v tvim pripade na WME... ja sem s nima byl spokojenej... a 2 roky mi fungovali naprosto bez problemu a to i po tech 2 lůetech byla rychlost takrka srovnatelna s tim jak na zacatku... teraz robim s XP reinstall kazdy 2 mesice... neustale se zasiraj...
uff nejak jsem to tu prehledl, no kdyz uz to J.Wade vytahl tak odpovim.Citace:
Původně odeslal Mymak
osekane je to pomoci nLite jak to slo + povypinane sluzby a veci co nejsou potreba, to je cele :-) tady je screen
na bezne pouzivani to samozrejme neni, pouzivam to na stahovani z netu pres noc, pripadne nejaky jednoduchy server ale treba se 64MB ram si to uz dokazu predstavit na bezne kancelarske prace, 128MB by slo imo uz slusne pouzivat.
proe: rozhodne to nebylo mysleno jako ftip :wink: ja jsem se tomu taky divil ze to jede jak to jede ale jde to fakt dost osekat.