ahoj,
mam siroky a vysoky div s pozadim(gif), do nej chci dat dalsi div s pozadim(barva) a chci, aby toto pozadi bylo malinko pruhledne, tj, aby byl videt i ten obrazek na pozadi toho velkeho divu.
Da se to udelat?
diky
Printable View
ahoj,
mam siroky a vysoky div s pozadim(gif), do nej chci dat dalsi div s pozadim(barva) a chci, aby toto pozadi bylo malinko pruhledne, tj, aby byl videt i ten obrazek na pozadi toho velkeho divu.
Da se to udelat?
diky
Mno... A to pozadi bude stale stejne? Nebylo by tedy jednodusii ten obrazek na pozadi udelat primo takovyhle? Aby pres nej byla castecne pruhledna barevna vrstva?
Jinak tedy o tom, ze by se pres CSS dala delat pruhlednost divu nevim, coz ovsem neznamena, ze to nejde, prirozene :)
Jo jde, ale je to slozitejsi. Prvne nebylo nic standardniho a tak si IE vymyslelo IE-only filtr Alpha, kterym se to delalo. Gecko prislo s podobnou vlastnosti(-moz-opacity), lec opet to bylo reseni gecko-only.
V CSS3 je uz primo vlastnost opacity. V novych verzich gecka uz tusim i chodi. V Opere, ktera CSS3 zvlada pekne snad taky. Jen pro IE je treba stale pouzit filtr.
Aha :) No ja to hledal v CSS 2.1ce, takze tam to opravdu neni :) A CSS3 jeste moc browseru poradne nepodporuje, nemylim-li se ;DCitace:
Původně odeslal jedik
pozadi obou divu se menit nebude
Mno tak v tom pripade , kdyz tam budes stejne nahravat obrazek, tak bych tam proste natloukl obrazek s barevnou vrstvou a nastavenou pruhlednosti te barevne vrstvy... V GIMPu je to prace tak na tri minuty (pokud mas obrazek a vybranou barvu co pres nej pujde) a mas zaruceny, ze se to ve vsech browserech bude chovat stejne ;DCitace:
Původně odeslal mudboy
Resit konkretne tenhle pripad pomoci CSS mi prijde trosku zbytecny, vzhledem k praci, co budes mit s tim, aby se to chovalo korektne ve vsech nejpouzivanejsich browserech...
Dalsia moznost je spravit si sachovnicovy GIF napr. 256x256 pixlov, kde bude jedna farba ta, ktoru chces na povrchu a druha bude transparentna a potom ho dat ako pozadie toho DIVu.
diky za napady,
nejak to spacham a dam vedet, jak to slo nejlepe
No takhle - u toho CSS riskujes, ze se ti to v ruznych prohlizecich bude chovat ruzne :) Obrazek bude zobrazen vicemene stejne :) Takze bud to co jsem rikal ja, nebo PiT :)Citace:
Původně odeslal mudboy
da se udelat ta pruhlednost ve photoshopu?
popr. jak?
diky za pomoc,
M
Urcite da... Nevim jestli se to jmenuje stejne, ale hledej neco jako Alfa kanal... Nejsem si ted jistej, nejak jsem si oblibil GIMP a ve Photoshopu uz jsem dlouho nedelal... Ale uricte to jde, hledej to nekde ve vlastnostech ty vrstvy...Citace:
Původně odeslal mudboy
tak jsem neco nasel v kanalech na obrazovce to je videt jako pruhledne, ale nejde to ulozit jako nejaky obrazek - gif, bmp
No BMP moc pruhledne nebude ;D
GIF ma len palette-based priehladnost. Neviem, ako sa to robi v photoshope, ale vacsinou treba niekde zvolit tu farbu, ktora bude priehladna.
PNGcko ma aj alfa kanal, ale ten nefunguje v MSIE :roll:
Ja uz to v Photoshopu taky zapomnel :oops:Citace:
Původně odeslal Rainbow
Kazdopadne, udelat to v tom GIMPu je na chvilku a kdyz to tam ulozis jako GIF, tak je to v pohode ;D
EDIT: Hele jeslti na to extra nespechas, tak se nejak v nedeli odpo dohodnem a ja ti to v tom GIMPu spichnu, jak jsem to myslel ja :)
to bys byl hodny
poresime pres icq
diky moc
Ahoj, sorrac, forum bylo v prdeli a já byl v pr... taky, respektive byl jsem na svatbě (naštěstí ne svojí) a včera jsem měl kocovinu jak prase :) Každopádně s tím GIMPem to platí, napiš mi dnes kolem páté na ICQ a dohodnem se, OK?