Na routeru mam winroute kerio a potreboval bych nejak omezit rychlost nekterym pocitacum. Jde to nejak udelat?
Printable View
Na routeru mam winroute kerio a potreboval bych nejak omezit rychlost nekterym pocitacum. Jde to nejak udelat?
rekl bych, ze nejde. traffic shaping slibuje firma kerio od verze 6.0(kerio winroute firewall) a pokud se nemylim, tak dosud nebyl implementovan. sam kwf pouzivam:-( v.5.1.10Citace:
Původně odeslal killer05
ja mam mozna nejnovejsi kerio 6.0.11 a take to tam neni. Napadlo me jestli by se nedal pouzit nejaky programek, ktery by to zpomaloval a rozeznal jednotlive ip adresy pocitacu
viz FAQ :Citace:
Původně odeslal killer05
Citace:
Shaping - omezovani rychlosti: Resilo se to treba tu. Pod woknama to nikdo rozumne udelat asi neumi. Uz se to tu taky resilo vicekrat.
ja mam napr netlimitter a ten muj komp omezuje celkem v pohode
klidne bych presel na debiana, ale potreboval bych pomoct s konfiguraci. Ten by byl na to dobry ne?
dalo by se v debianovi nastavit, aby brzdil pripojeni napr. o 10 percent?
Hlasový povely to ještě nezvládá, takže zkus pohledat jak mu domluvit.Citace:
Původně odeslal killer05
Co myslis tym brzdit pripojenie o 10percent ???Citace:
Původně odeslal killer05
nj , lenze to mas u seba v compe , nie???Citace:
Původně odeslal killer05
a on to chce obmedzovat na routeri
No da sa to pouzit aj na routri ale on obmedzi rychlost na nejaku hodnotu a onu sa budu delit vsetky pocitace ktore maju docinenia s iternetom.
Ako si uz napisal vyzsie vo windowse je to dost problematicke a pokial to zoberieme z druhej strany tak nemozne.
Shaping na serioznej urovni ide cez linux a tc spojene s niektorym schedulerom (htb/cbq).
Pokial sa to niekomu vidi moc zlozite a je z toho uplny jelen a potrebuje to na cca 5-10 pocitacov tak nech voli nejaku krabicku ktora to zvlada cez web rozhranie.
V spolupráci s KWF mi bezchybne funguje Softperfect Bandwidth Manager. Kerio sa vyshralo na svoje prísluby a požiadavky zákazníkov a prestalo traficshaping riešiť. Mal byť zapracovaný do ver. 6.1. Skutek utek! SBM vie obmedziť rýchlosť in alebo out na rozhraniach servera podla MAC, IP alebo mena PC. Nevie regulovať rýchlosť podla momentálnej vyťaženosti pásma.