TRochu OT, ale srandu si nedelam.
Od te doby co mam LCD panel misto norm. CRT pozoruji vyskyt malych musek letajicich a sedajicich na LCD, to se mi na CRT nestavalo, strasne me to stve, hlavne kdyz ctu text.
Mate podobne zkusenosti? 8-)
Printable View
TRochu OT, ale srandu si nedelam.
Od te doby co mam LCD panel misto norm. CRT pozoruji vyskyt malych musek letajicich a sedajicich na LCD, to se mi na CRT nestavalo, strasne me to stve, hlavne kdyz ctu text.
Mate podobne zkusenosti? 8-)
No musky som nemal ani na crt a nemam ani na lcd. Ked tak si ho natri repelentom a mas pokoj ;D
To bych ale porusil antireflexivni vrstvu :lol:
muze to byt tim ze LCD ma vyssi svitivost?
Alebo tym, ze predok CRT je studeny ale LCD je teplejsie?
jo zrovna neska sem ze sveho lcd trikrat odhanel takovou podivnou berusku. Imho ale brouci nejdou za teplem, ale za svetlem ne?
no pokial su tie musky len na monitore ...
o tom ked su vnutri je pekny clanok ;)
http://prad.de/en/monitore/shownews_faq214.html
najma niektore tie rady :)
a video je tiez dobre
No je to asi pravda, taky to pozoruju, kdyz sedim v noci po tme v mistnosti s otevrenym oknem, tak na LCD postupne pribyvaji muchy a neda se na nej pomalu divat. Problem je, ze plesknout je nemuzu, sice je to sklo a da se to lehce umyt, ale nedovoli mne to pud sebezachovy.
to znam taky.. ale ta havet by imo prilitala i kdyby tam bylo crt, pac by to stejne byl jedinej zdroj svetla v ty mistnosti.Citace:
Původně odeslal Gargamel
Tak na mojej byvalej strednej skole mame ploce CRTcka Relisys 17", a ich obrazovka bola teplejsia ako LCDcka. Bolo to teple na dotyk a urcite vyzarovalo viac tepla z obrazovky ako ktorekolvek LCD ktore som kedy obchytkaval ;DCitace:
Původně odeslal Rainbow
Definitivne riesenie bude sietka na okne :-)
nebo sitka na lcd :mweheh:
Tak tenhle jev taky pozoruju...po tretim odehnani, kdyz muska moc nereaguje, tak ji vetsinou rozmacknu...ted bych potreboval zjistit, cim se nejlip cisti smouhy od rozplacnutyho hmyzu :-D
Já nevidím rozdíl mezi CRT a LCD - lítají mi na obojí.
mi se zase zda ze na LCD jdou min.... mozna ze muj dell ma nejaky antihmyzi povrch... :-) :-) :D
A co jsi měl předtím? Jestli to nebyla nějaká "rentgenka" a mouchy nelítaly prostě proto, že je záření v okolí CRTčka pozabíjelo ;D
jj taky se mi stava, a pokud mam rozsvicenej case, tak se dost casto neco smazi (i velky kousky :lol: ) v bedne :wink:
Zapalte si na noc vedla monitora sviecku a je po probleme.
15" Targa s TCO´ 99, takze zadne RTG se nekona :DCitace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
U me zadna zmena od te doby co mam LCD. Na CRT naletavali taky a na LCD bohuzel taktez.
AOC spectrum 7GLR si myslim ze je tak pozabijelo jedine to teplo co nad nim bylo, pac pekelne topil....Citace:
Původně odeslal D_a_v_i_d
Mno, tak mě na CRT taky lítaj mušky. Imho se asi přemnožily ne?
Tak ja jsem vcera objevil broucka zevnitr obrazovky Lcd. Je asi 1 mm dlouhy a telo jako doutnik. Bohuzel dnes jsem nasel dalsiho. Tak cekam az jich tam bude hejno :-(
V noci normalne lezou z vnitrni strany obrazovky. Takze mechanicky nejdou znicit.
Ten nemecky clanek uz tam neni.
Nevi nekdo co s tou haveti?
ROFL dne:D
Jo, to se mi stalo taky. Dostal se mi tam někdy v noci, když jsem neměl zaplej RAID/Biolit nebo něco takovyho a nesvítila mi vedle LCDčka lampa...
Když jsem na něho narazil (a to byl celkem inteligentní kousek, pěkně mi reagoval na tahy myší na bílym pozadí malování a uměl i další skvěly věci :) ), vyfotil ho a poslal známým, jestli to je možny, tak tomu nevěřili. :D
http://img4.abload.de/img/p702006699g0.jpg
http://img4.abload.de/img/p7020067bx4i.jpg
Nejlepší na tom je, že v pohodě zvládal ~50°C teploty, ktery to LCD vydává. A jednoho dne z ničeho nic zmizel úplně. :)