Re: Zkušenosti s DVI kabelem
Citace:
Původně odeslal Louis
Na threadech níž jsem popsal své veskrze negativní zkušenosti s DVI kabelem (ve zkratce-vysoká cena,nižší počet možných rozlišení, přeblikávání při změně rozlišení)
Přitom jsem nepozoroval změnu ve kvalitě obrazu. Prý to má být poznat až u větších a superkvalitních LCL (19 a výš). No ale EIZO 17 taky není nějaký ořezávátko. Máte někdo jiné zkušenosti? Máte s DVI kvalitnější obraz?
no mel sem moznost pozorovat to na mojem 15" a rozdil sem nepoznal zadny... tak nevim ???
Citace:
Původně odeslal Louis
...... níž jsem popsal své veskrze negativní zkušenosti s DVI kabelem ... - vysoká cena, nižší počet možných rozlišení, přeblikávání při změně rozlišení)?
Cena ? Blbost DVI je většinou součátí balení LCD. Nižší počet možných rozlišení - také ..., stačí použít inf od jiného monitoru, např. CTR a můžeš jít, kam chceš, třeba i výš, jenom zachovat obnovení max. 75Hz, resp. 60Hz. Já jsem se dostal i na 1600x1200.
Jaké pak přeblikávání při změně rozlišení. Jak často měníš rozlišení? Prosím tě co to máš za LCD?, jo EIZO 17", to je asi L565, né? To bych od EIZO nečekal.
Tady to záleží na elektronice panelu, jak se s tím vyrovná.
Citace:
Původně odeslal Louis
Přitom jsem nepozoroval změnu ve kvalitě obrazu. Prý to má být poznat až u větších a superkvalitních LCL (19 a výš). No ale EIZO 17 taky není nějaký ořezávátko. Máte někdo jiné zkušenosti? Máte s DVI kvalitnější obraz?
No já jsem si připojil LCD oběma kabely DVI a VGA 15pin (oba byly v dodávce panelu) současně a v menu jsem jenom přepínal vstupy a mohu ti zdělit, že rozdíl byl patrný. Jednak u DVI odpadlo v menu analogové "ladění" a z obrazu zmizelo jemné přeblikávání některých pixelů - patrné u ostrých přechodů barev, hlavně šikmých. Mě to rozčilovalo hlavně u CAD software - automatika analogu to sice uklidní, ale změníš pohled a "ladíš" znova.
Tak jedu samozřejmě přes DVI od počátku - mám LCD už rok a na kvalitu obrazu si nemohu stěžovat.
Citace:
Původně odeslal Louis
Na threadech níž jsem popsal své veskrze negativní zkušenosti s DVI kabelem (ve zkratce-vysoká cena,nižší počet možných rozlišení, přeblikávání při změně rozlišení)
Ve srovnání DVI a VGA na 17" EIZO LCD 565 vychází DVI nepatrně lépe, zvláště při nižším rozlišení než 1280x1024 a v textu (DOSu).
Ve volbě grafiky (GF4 Ti4600) mám nastaveno, aby roztažení obrazu (při nižším rozlišení) dělal monitor (když to dělá grafika, tak to není tak pěkný).