Ahoj chtěl jsem se zeptat. Jak v dialogu pro připojení k místní síti přehodím zobrazované jednotky z paketů na bajty? Nebo jak zjistím jak je který paket velký? Děkuji
Printable View
Ahoj chtěl jsem se zeptat. Jak v dialogu pro připojení k místní síti přehodím zobrazované jednotky z paketů na bajty? Nebo jak zjistím jak je který paket velký? Děkuji
Z mych pozorovani vyslo, ze pripojeni k siti, u ktereho je definovana gateway, ukazuje statistiku v paketech, naopak klasicky LAN se pocita v bajtech. Jestli je to spravne, nevim. A zmenit se to asi bude dat nekde v registrech, Jezevec to urcite bude vedet :).
Jo a paket ma ve Win 32B (dle pingu), myslim.
jestli jsem to dobře pochopil, tak podle tebe je to daný nastavením? doma mám 2 kompy stejné OS a na jednom se zobrazují pakety a na druhém bajty.Citace:
Původně odeslal WereWiking
děkuji za tip :wink:
Porid si na to nejaky free softik, ve widlich nic poradne nezmeris, kazdej normalni SW ti ukazuje aktualni prenos, celkove od zapnuti, trebas podle portu, .... . Zalezi co od toho chces, ale widle casto kecaj. Napriklad kdyz ti ukazujou rychlost pripojeni, tak to vubec nemusi byt pravda, protoze oni to zjistej 1x pro startu a ze se to muze zmenit, s tim uz nepocitaj.
myslíš stáhnout něco třeba ze slunecnice.cz?
a myslíš, že by to nějak jednoduše přehodit nešlo? Já jsem to chtěl spíš pro pořádek, aby mi každej komp neukazoval něco jiného. Díky
:) dobre's me pobavil :) mit 32B pakety to by byl dobrej chaos :D ....Citace:
Původně odeslal WereWiking
v IP paketu (bez 4 vrstvy) ma hlavicka 20byte. tj. zbylo by ti 12byte na data :) tomu rikam efektivita :)
MTU (maximalni velikost fragmentu packetu je pro ethernet 1500byte)
Mam pocit, ze to zobrazovanie "pakety alebo B" zavisi od driveru na sietovku.
Kdyz jsem mel SP1 a pres to hodil SP2, tak tam byly packety. Kdyz jsem hodil ciste SP2, tak tam byly bajty, rek bych ze drivery byly stejne, ale jist si teda nejsem.
EDIT: Tak kamos ma taky ciste SP2 a ma tam packety, tak to asi vazne bude tema driverama.
Mám SP2 a můžu přidat další zajímavou informaci. Mám dvě síťovky zapojený do mostu a když vyberu ten most tak je to v bajtech a když vyberu síťovku tak je to packetech :lol:
já si osobně také myslím, že to bude drivery, ale jak je ukecat, aby se zobrazovalo to co chci? Podle mě by to neměl být problém, jenom přijít jak na to. :wink:
Tak jsem nainstaloval program Net Activity Diagram a mám to všechno v čem si budu přát. Ale zjistil jsem že ryhlost při kopírování (standartně windowsácky- z okna do okna) To nechce jít víc než na 2 Megabajty za vteřinu? Nevíte jak z toho vyždímat více? Všechny síťovky mám 100Mbit a systém Win2000Profesional.
Pouzivat neco rozumnyho, trebas ftp, jinak proste smula.
A mohl by jsi mi prosím něco doporučit, nejlépe freeware. DěkujiCitace:
Původně odeslal Jezevec
Google? ???Citace:
Původně odeslal Patrez
Jinak osobně si myslím, že je to záležitost driverů a nastavení sítě...
S nastavenim se to da dolaborovat do maxima 5MB, vejs jsem se na tom nikdy nedostal, pres ftp naprosto vpohode 11MB/s.
Jinak hledej proste free ftp server, klienta umej i samotny widle, jinak je ve win commanderovi.
děkuji mnohokrát, už s tím kouším laborovat :wink: Moc jste mi pomohli. :-)
Bez problemu 8-9 MB/s pri beznem provozu na siti :wink: ...
tak ani přes to FTP se přes 2 MB nedostanu, když jsem to prohlídnul, tak tam žádný omezení není nastavené. Kde kůže být ještě problém? :oops:
Kabel, sitovky?Citace:
Původně odeslal Patrez
kabel křížený UTP, síťovky nějaké integrované 100Mbit
Firewall, podivej se na zatizeni CPU pri tom prenosu, widlowsi firewaly klido pri 2MB zatizej 3GHz CPU na 100%.
používám kerio, ale to na to asi nemá vliv, páč je to stejné ikdyž je vypnu.
Ja se ptal esi si si jisty ze je ok ;D Spatne nakrimpovany kabel takove haluze bezne dela.Citace:
Původně odeslal Patrez
a jak prověřím kabel, že je dobře nakrimpovaný?Citace:
Původně odeslal jedik
zkus jiny. Jednou jsem mel nejaky shitovsky kabel, ten mel asi velky utlum a jelo to nejak podobne jak tobe