mam tenhle board ve starym kompu a myslel sem ze bych tam strcil lepsi procesor nez je celer 300A.....mate s timhle boardem nikdo nejaky zkusenosti nebo nevite co by tam slo za procaky.....chipset je Ali Alladin PRO II.....DIKY
Printable View
mam tenhle board ve starym kompu a myslel sem ze bych tam strcil lepsi procesor nez je celer 300A.....mate s timhle boardem nikdo nejaky zkusenosti nebo nevite co by tam slo za procaky.....chipset je Ali Alladin PRO II.....DIKY
V tyhle desce jsem mel celerona 333A@418 (na 500 s vodnim chlazenim).
ted sem si na nejaky www nasel neco o to m boardu.....kdyz je tam napsano ze tam das max. PII 500 do slotu 1......kdyz tam dam tu redukci na 370 socket pude tam neco lepsiho????
Ide tam aj Coppermine v redukcii ale MUSIS nastavit napatie na redukcii rucne na 1.8V, inak ti to tam narve nejakych 2.6 co procesor nemusi prezit. Myslim ze na 1.8V by isiel aj upraveny Tualatin ale neskusal som.
do jaky frekvence by tam ten Copermine sel????? PII nebo PIII????
a jak se da to napeti zmenit??
Coppermine je PIII a Celeron z neho. Skusal som Celeron 600 (stabilitu som netestoval). Kedze ide 600vka, mali by chodit vsetky Celerony so 66MHz FSB, myslim ze pojdu aj tie novsie so 100MHz (950, 1000 a pod.). Plne PIII by malo ist tiez, akurat pri 133MHz FSB moze byt problem - nastavit sa sice da ale chipset ju oficialne nepodporuje.
Napatie nastavis na 1.8V a pozries do BIOSu ze tam take skutocne je. To je najjednoduchsi postup. Inak sa da este pouzit toto: Na redukcii nastavis napatie a vlozis ju do slotu prazdnu (bez CPU). Potom zapnes a voltmetrom odmerias napatie na niektorom pine VCC (podla datasheetu od Intelu).
Coppermine byly PIII(až 1.13GHz) a Celeron 2 (až 1GHz). Napětí měníš na redukci, případně se dá i úpravou pinů na procesoru (vylomení, drátování)
Super...asi to otestuju.....ale rad bych tam dal aspon nejakou 900mhz.......100mhz FSB podporuje oficialne takze by tam snad problem bejt nemel.....
Coppermine Celerony su az do 1.1GHz.
a plnohodnotny PIII mely vsecky 133FSB???????
2Rainbow: Máš pravdu, jsem trochu mimo, proč by se asi jinak Tuleňi značili Celeron 1.1A ,že? :oops:
Ne, 133MHz měli označení EB.Citace:
Původně odeslal Dr.Xander
Já v ní zkoušel i Tualatina. Naběhl jako unknown 800MHz a pak při bootování vytuhl. Na vině je "asi BIOS", protože s Tualem nejde zapnout Internal Cache. Pokud jsem ji vypnul s Mendocinem kousl se kompl taky při bootování.
Jinak deska dobře detekuje i nízká napětí, ale strkat do ní pořádný procesor je škoda, protože ta propustnost čipsetu je fakt dost mizerná.
...me na ni jel celer 800 bezproblemove pres msi redukci na 1.8VCitace:
Původně odeslal Dr.Xander