Jsem naprostej lamzor tak mě prosím za tuto otáku nezabíjejte. Tak teda-Mám novej disk (úplně novej z krámu) a potřebuju vědět jak ho naformátit. Wokna ho samozřejmě nevyděj. :?: :?: :?: :?:
Printable View
Jsem naprostej lamzor tak mě prosím za tuto otáku nezabíjejte. Tak teda-Mám novej disk (úplně novej z krámu) a potřebuju vědět jak ho naformátit. Wokna ho samozřejmě nevyděj. :?: :?: :?: :?:
Co je to za disk? ......IDE/SATA?........Vidí ho BIOS?
btw: lamzor je dobrý, to sem eště neslyšel ;D
Je to ide disk hitachi 160g a bios ho normálně vidí problém je že widle ho nemůžou zobrazit protože neni naformátovanej do fat32 či ntfs nebo jak se tomu nadává. Já jen chci vedet kde ho z widlí naformátim :lol:
pust instalacku windows a tam to naformatujes
Pravym na Tento pocitac - > Spravovat
Uloziste -> Sprava disku
Najdi si ten novej disk, klepni na nej pravym -> Inicializovat
Pak klepni pravym na ten pruh napravo od disku, dej "Vytvorit novy oddil" a pak uz na to snad prijdes - primary/logical, filesystem, clustery, velikost, format, pismeno a trada.
::EDIT::
Fakt nevim, kterej silenec vymyslel tu inicializaci. Ve Win9x nic takovyho neni, ne?
Vo Win98 ani nie je ziadny nastroj na pracu s diskami (partitioning)!! Len FDISK.EXE Takze tento system zobrazi disk iba v Device Manageri, ale ziadne prehladne delenie.
WereWiking BTW Ty si si zmazal partisny ked si to tak popisal, poradil?? Vsak ak uz mas disk v pracovnom stave, tak tazko radit takymto tutorialovym sposobom ;D ;D ;D
Absolutne jsem tvoji zpravu nepochopil. Najde se nekdo, kdo mi ji dekoduje do lidstiny? :)Citace:
Původně odeslal iPoK
Teď mám prozměnu jinej problém, ten disk se doformátí tak do 99,9999% a pak to napíše že disk nelze naformátovat. Zkoušel jsem pomalej i rychlej formát a NIC. Rychlej formát však pro změnu ani nezačne a už to začne házet stejnou hlášku. Co s ti proboha!!!! :eek:
Toto si cital, ze http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=44006 ?
A dá se to vyřešit jinak než servis packem? Mám mobilní připojení 56kb a sosat se mi to opravdu nechce.
Taky je problém s tim že pokud se ho snažim formatit přepříkazovej řádek tak mi to vyhodí že disk je formátu raw atd... To je co to raw?
A myslíte že kdybich ten disk naformátoval u kámoše že by s nim pak moh windows pracovat i bez sp?
Kup si nejaky pocitacovy casopis s CD, na kterem bude service pack. Bez toho SP ti to totiz bude delat bordel, budes ztracet data.
PROBLEM VYŘEŠEN______.. Spustil jsem komp přes cédo windowsů, který už maj v sobě sp1 a naformátil ten novej disk. Teď používám starej disk jako slave. ;D ;D ;D
Okaj, tak si hod do nazvu threadu vyeseno nebo neco. Jo a mame tady tlacitko EDIT ^^