Asus A8N-E + V temer nejde pretaktovat
sestava: Asus A8N-E + Venice 3000+ 2x 512 Kingmax 466 zdroj LC 550W 2revision + disk seagate 7200.7
problem: nevim co znamena pci lock v biosu sou tam vybery: auto, to CPU, 33mhz
jakmile zvednu generator nad nejakych 210, tak pri startu po moznosti odjiti do biosu, jak je tabulka s irq, komp prestane cokoliv delat a jentak mu blika kurzor (nechal sem to docela dlouho, normalne to jenom problikne)
zkousel sem oddelat jednu ramku, snizit ht, zvysit casovani pameti a snizit jejich frekvenci
PEG je vypnuty a frekvence PCI-E sem zkousel 100/101
ramky sou dany do spravnych slotu, bez pretaktovani pc funguje naprosto bez problemu, pridavne napajeni je pripojeno
co s tim? :)
Re: Asus A8N-E + V temer nejde pretaktovat
Mam tuhle desku a Venice DH8-E3 s TCaseMax 55°C jede na 2,5GHz (9*278 ) pri 1,485V. Pamet Kingston HyperX 2*256MB 2-3-3-8 400MHz. HTT mam na 3x, PCI zamceny, pamet jede 179MHz (nastavil jsem na 266 v BIOSU) a vypada to ze 280MHz "FSB" uz deska neda, nevim jeste to odzkousim ale neni to hranice CPU (dal jsem i nizsi nasobic...x280 a nic)...chladim vodou; teploty LOAD: 37 - 40, IDLE: 25 - 30.
Citace:
Původně odeslal check
sestava: Asus A8N-E + Venice 3000+ 2x 512 Kingmax 466 zdroj LC 550W 2revision + disk seagate 7200.7
problem: nevim co znamena pci lock v biosu sou tam vybery: auto, to CPU, 33mhz
jakmile zvednu generator nad nejakych 210, tak pri startu po moznosti odjiti do biosu, jak je tabulka s irq, komp prestane cokoliv delat a jentak mu blika kurzor (nechal sem to docela dlouho, normalne to jenom problikne)
zkousel sem oddelat jednu ramku, snizit ht, zvysit casovani pameti a snizit jejich frekvenci
PEG je vypnuty a frekvence PCI-E sem zkousel 100/101
ramky sou dany do spravnych slotu, bez pretaktovani pc funguje naprosto bez problemu, pridavne napajeni je pripojeno
co s tim? :)
Sice pozde, ale prece. Mam taky ASUSE A8N-E a docela jsem se s nim natrapil. Problemy jsem mel uplne stejny. Nemohl jsem se dostat nad 215MHz. Pri vyssi frekvenci vubec nezacali bottovat okna. Problem byl pouze v tom ze nemam floppy mechaniku a tak jsem ji v biosu taky zakazal. A prave tohle bylo pricinou problemu, takze mechaniku v biosu stacilo povolit i kdyz ji fyzikcy nemam a uz prestal byt problem s vyssokyma frekvencema FSB.
Asus A8N-E je celkem slušná deska, pouze je trošku vybíravější na paměti,
v kombinaci s pamětí KingstoneHX 3200 CL2 (čipy orig. kingstone), dokážete
vymáčknout fsb i přes 300mhz. Já jsem skončil na 305mhz při nastavení pamětí 266mhz, HT 3x. Při nastavení pamětí na 333mhz je konečna fsb 295mhz. Takže tuto kombinaci doporučuju.
Citace:
Původně odeslal xjoska
Sice pozde, ale prece. Mam taky ASUSE A8N-E a docela jsem se s nim natrapil. Problemy jsem mel uplne stejny. Nemohl jsem se dostat nad 215MHz. Pri vyssi frekvenci vubec nezacali bottovat okna. Problem byl pouze v tom ze nemam floppy mechaniku a tak jsem ji v biosu taky zakazal. A prave tohle bylo pricinou problemu, takze mechaniku v biosu stacilo povolit i kdyz ji fyzikcy nemam a uz prestal byt problem s vyssokyma frekvencema FSB.
DIKY! Zrovna sem prohodil desku a grafiku a taky mi to neslo taktit. 220FSB jeste snad jelo ale 230 uz ne pritom doted sem na Gigabyte K8NSC jel 289FSB v pohode a mam nastaveny vsechno stejne.... blba floppina :) Jeste ze sem si vzpomel ze sem tu ohledne taktovani na tyhle desce neco cet a nasel to!
Rád bych se zeptal, jak je na této desce (Asus K8N-E) nejlepší otočení větráku na procesoru (Freezer 64 pro) - odkud kam má foukat a proč, díky
Citace:
Původně odeslal blackgray
Rád bych se zeptal, jak je na této desce (Asus K8N-E) nejlepší otočení větráku na procesoru (Freezer 64 pro) - odkud kam má foukat a proč, díky
Nejlepší umístění je samozřejmě v závislosti na celé koncepci chlazení ve skříni. V 99% případů je nejlepší umístit AC64pro tak, aby větrák foukal směrem od mechanik k zadní části skříně , kde by měl být další ventilátor na urychlení proudění vzduchu.
Citace:
Původně odeslal Mac Manar
Nejlepší umístění je samozřejmě v závislosti na celé koncepci chlazení ve skříni. V 99% případů je nejlepší umístit AC64pro tak, aby větrák foukal směrem od mechanik k zadní části skříně , kde by měl být další ventilátor na urychlení proudění vzduchu.
s tim otocenim mas pravdu ale dat tam dalsi vetron se mi neosvedcilo, teplota zustala stejna.. asi staci kdyz to vyfukuje aspon 120mm vetrak ve zdroji ;)
takze chlapci potrebujem nutne vasu pomoc
mam ASUS A8N-E (1013)
AMD A64 3200+
2x256MB GoodRAM (400)
Seagate 7200.7 SATA
LG 4167B DVD-RW
disk mam na 4 radici teda nie od chipsetu ale pridavny
problem je v to m ze cokolvek v biose nastavim napr FSB na 220 tak mi ukaze CPU speed 2200
aj v tabulke pri poste ukaze 2200, ale vo win XP idem zasa na 200x10
inac pamate mam na 333 2,6V 2.5 4 4 8 2T
HTT 4x
CPU voltage 1.35
PCI locknute na 33.33
ked vo wine pouzijem clockgen tak neni problem
zatial som skusal iba 240x10 a islo v pohodicke
poradte pls ako tu dosku presvedcit aby brala take FSB ake je v biose ulozene
dik moc