Mám problém chtěl jsem propojit otcův a můj počítač, ale na každém je jiný systém. Při LAN party umím propit 2 počítače s W XP, ale na tohle už 3 ndy nemůžu přijít ani metodou pokus-omyl. Poraďte mi, prosím.
Printable View
Mám problém chtěl jsem propojit otcův a můj počítač, ale na každém je jiný systém. Při LAN party umím propit 2 počítače s W XP, ale na tohle už 3 ndy nemůžu přijít ani metodou pokus-omyl. Poraďte mi, prosím.
Vytvoř si disketu z WInXP lan do win98 a napiš co jsi skousel ty zakladni veci mam to stejne a jedu IP,jakou mas sít atd..
Nastav klasicky dve staticky adresy, napr. 192.168.0.1 a 192.168.0.2 a masku treba 255.255.255.0 a melo by to chodit stejne jako mezi tema XPinama, aspon ja s tim nikdy nemel problem.
Jinak muzes, jak pise Dejv, vytvorit tu disketu pro sit, ale s tim nemam zkusenosti ...
No tak jak to rika MrAndrew to funguje, f pohode je mezi sebou pak pingnes ... ale co sem fidel tak napr. sdileni stejne nefunguje ... fim s tim mel problem kamos ... jako nejrychlejsi reseni je nahodit na stroj z keryho potrebujes stahovat ftp sever ... mozna to de rozchodit i nejak aby to fungovalo normalne ale nefim jak ... ale zas sem to ani nejak moc nezjistoval ;D
Ce se tejce sdileni, jsou dve moznosti:
A) jednodussi - nastroje pro spravu -> sprava pocitace -> uzivatelske ucty a tam najdes (samo ze v XP) usera guest. Je zakazanej, tag ho povol a sdileni funguje - trochu dyl to trva, nez se to najde, ale jede to.
B) pokud chces omezit pristup, tak musis vytvorit ucet v XP a na ty 98 se musis prihlasit pod stejnym menem. Pokud pouzijes na tech 98 i stejny heslo, neni co resit a jede to, jinak se to na heslo zepta. Pokud pouzijes jiny jmeno, tak to nejede.
Mam doma 3 kompy v siti. Nastaveny normalne staticky IP, stejna maska podsite, stejna pracovni skupina a bez problemu jede vsechno, i klasicky windowsovsky sdileni. Prvni komp jede na Win 2000pro CZ SP3, druhej na Win XPpro CZ a treti na Win 98se CZ. Jo a jinak mam namapovany disky kompu jako mista v siti, je to nejpohodlnejsi a nejrychlejsi a hlavne to funguje ;) :D .
Mam doma plnohodnotnou sit(5 compu) Win 2000SRV + Citrix Metaframe 1.8. A tento problem se mi zda dost divny. Normalne Kdyz ve XP kdyz vytvoris Net Bridge (sitovy most) pro domaci ucely, tak XPcka z tohohle mostu udelaj malinkou instanci serveru, se vsema beznejma sluzbama(DHCP Server, Shared Internet conection, File Srv, apod). Tak to zkus. V cesky verzi XPcek se ti zpusti neco jako Pruvodce konfiguraci domaci site, ktera to vsechno prakticky udela za tebe. Staci vytvorit sitovy most(ta cestina je v tomhle faq divna). Kdyby neco tak se ozvi.
No jo, chybička bude nejspíš v názvu skupiny - XP myslím dělají MSHOME nebo co a 98 SKUPINA nebo naopak. Ale i tak by to mělo fachčit...
S tema Skupinama by nebyl takovej problem, na TCP/IP to funguje ikdyz je kazdej pocitac v jiny skupine, ale mozna blbej dotaz. Jestli to mas propojeny na bazi UTP pouzivas krizenej kabel, ze jo?
No, jestli mas spojeny jen dva kompy naprimo jen sitofky, tak jo, jinak ti to asi moc nepojede :wink: .
mam obdobný problém mam propojene 3 pc s toho na 2 jsou wxp home a na 1 jsou w98. 1 pc s wxp home pouzivam jako pripojeni k internetu prez asdl tak ze ho pouzivam jako server.Problem nastava v tom ze se vsech pc se dostanu na internet ale co se tyce sdileni disku a posilani dat mezi pocitaci tak me jede pouze na pocitacich ze systemem wxp home.Co se tyce pocitace se systemem w98 tak to je spatne,kdyz dam najit pocitace ve skupine tak mi napise ze nemuze najit sit pritom se s neho dostanu bezproblemu na net a s ostatnich pocitacu kde mam Wxp home pri vyhledavani pocitacu v siti ho najdu ale nedostanu se na nej.na propojeni pocitacu mam pouzitej switch a proto kabelas je JR45 co mam spatne nebo co s tim mam delat. Poradi nekdo? dik