-
MSI 875P + Willamette
Zdar,
mam tu Celer Willamette 1.7GHz, FSB400, napatie 1.75V. Na doske sa mi nerozchodi asi kvoli tomu napatiu, strcil som ho tam, nic, resetol BIOS a nic. Mozno keby tam strcim NW a nastavim na 1.75V tak by to slo, akurat, ze teraz NW nemam ziadneho :? . Potreboval by som to rozchodit, neslo by nejak napevno na CPU zadratovat napatie, aby dostaval aspon 1.7V a v BIOSe by som si potom nastavil 1.75V... Aj som googlil, ale dozvedel som sa tolko, ze takmer vo vsetkych ostatnych doskach s Canterwoodom to funguje, ale na MSI prave nie. Cital som aj dakde, ze oficialne to podporovane nie je, ale funguje to, no mne nie :cry:. Poradte ak nieto nieco viete...
Dakujem! :wink:
-
Tam, kde ide Prescott, nejde Willamette. Voltage regulator je nekompatibilny.
-
Ani keby sa tam da NW a hodim napatie na 1.75V? :-(
-
Nie, takto to s tym napatim nefunguje. Procesor sa vobec nerozbehne, takze je uplne jedno, co si tam nastavil v BIOSe.
-
BTW, vravis, ze kde je regulator na Prescotta, nepojde Willamette, ale ved i865(PE), podporuje Prescott a bez problemov v nom slapu aj Willamette... Cital som, ze oficialne na i875P Willamette sice podporovany nie je ale funguje to... Teraz neviem konkretne na ktorej doske ale najdem link a dam ho sem... :wink:
-
Nieco take sa mi zda. Raz som tu mal nejaku novsiu dosku a moj testovaci Celeron 1.7 tam nesiel. Vtedy som to trochu skumal - mozno tu o tom bude aj thread.
-
865 ani 875 oficialne nepodporuju jadra willamette a ked ti to aj nahodou v nejakej doske ma ist tak to je nejaky "ugly hack" vyrobcu dosky. Problem je prave v tom zmienenom regulatore, ktory v 99% pripadov nema moznost dodavat tak vysoke napetie (ked neberem tzv. overclockerske dosky ktore to zvladnu)