Zkušenosti s LCD LiteOn 15" typ150
V poslední době jsem viděl dva testy, kde je tento (můj, milovanej :-) ) displej kritizován.. Chci se optat na vaše názory. ještě zmíním své poznatky:
Ti co namítají, že LiteOn je "shit" neberu vážně na značkovost kašlu z finančních důvodů.
Dělám s LCD značek "iiiyjama" a Siemens, LiteOn mám jako domácí. Co se týká značky "iiiyama" připadá mi nejhorší, není širokoúhlý a obsahuje nejvíc neaktivních pixelů. A myslím si, že koukat na DVD a uprostřed LCD mít 3 pixely brčálově zelený... to je ostuda.
Proti Siemensu nic nemám, za dost peněz dost muziky. Ale nemá ani repro. Ne že by to vadilo, protože všechny repráky v plastech hrají mizerně.
LCD LiteOn je proti předchozím navíc širokoúhlejší, tak vypadá daleko větší, ikdyž to je taky 15ka.
Navíc LiteOn je v hezkým desingu.
V mém okolí má stejný LCD jako já asi 5 lidí. Nejdéle ho má kolega asi 1 rok a zatím si nestěžuje, jen by chtěl stejnej ale 17" (stojí asi 17tisíc)
Hlavně jsem rád, že už nemám klasiku -CRT, před tím jsem měl nejlepší 17" AOC. Byl v pohodě, ale po 6 hodinách u něj jsem byl jak zhulenej :evil: 8-)
...když jsme u LCD, musím dodat...
Setkal jsem se s notebookem IBM, poslední řada s procesorem P4 1,9GHz v ceně asi 70tisíc. A zhrozil jsem se, když jsem u prostřed displeje uviděl asi 2 nebo 3 neaktivní pixely (zeleno-modrá). To mě IBM zklamali, že do tak drahýho notebooku nemůžou dát něco lepšího. Nebo mají zvolit přísnější nornu - jako u stolních LCD.
Pozn.: U toho notebooku ještě nějak vynechávala DVD-CD-ROMka. Nečetla většinu CDček. Takže všechna čest firmě IBM :lol:
Re: Zkušenosti s LCD LiteOn 15" typ150
Citace:
Původně odeslal djpeters
V poslední době jsem viděl dva testy, kde je tento (můj, milovanej :-) ) displej kritizován.. Chci se optat na vaše názory. ještě zmíním své poznatky:
Ti co namítají, že LiteOn je "shit" neberu vážně na značkovost kašlu z finančních důvodů.
Dělám s LCD značek "iiiyjama" a Siemens, LiteOn mám jako domácí. Co se týká značky "iiiyama" připadá mi nejhorší, není širokoúhlý a obsahuje nejvíc neaktivních pixelů. A myslím si, že koukat na DVD a uprostřed LCD mít 3 pixely brčálově zelený... to je ostuda.
Proti Siemensu nic nemám, za dost peněz dost muziky. Ale nemá ani repro. Ne že by to vadilo, protože všechny repráky v plastech hrají mizerně.
LCD LiteOn je proti předchozím navíc širokoúhlejší, tak vypadá daleko větší, ikdyž to je taky 15ka.
Navíc LiteOn je v hezkým desingu.
V mém okolí má stejný LCD jako já asi 5 lidí. Nejdéle ho má kolega asi 1 rok a zatím si nestěžuje, jen by chtěl stejnej ale 17" (stojí asi 17tisíc)
Hlavně jsem rád, že už nemám klasiku -CRT, před tím jsem měl nejlepší 17" AOC. Byl v pohodě, ale po 6 hodinách u něj jsem byl jak zhulenej :evil: 8-)
no prave zalezi na vlastni skusenosti..ne vzdy je nejdrahci =nejlepsi... ;) ale u toho Eiza se divim!
Jiank muj Viewsonic nema taky ani 1 Spatny bodik ;D
...právě záleží na zkušenosti.
Myslím si, že ať je norma jaká chce, tak tepší je levnej LiteOn bez vadných pixelů než něco drahýho a kdovíjakýho:-))
Jinak jsu rád, že jste mi tady toho LiteOna nepoplili, prodávat ho nehodlám. Ale nechápu, co jim to LCD udělalo při těch testech, bylo to v nějakým časáku. Jmenovalo se to "LCD do 10tis" (bez DPH) V celkovým hodnocení byl až za půlkou a to i přesto, že je za dobtou cenu. Asi redakci podplatila konkurence :lol: