Cafte....som maximum amater a potreboval by som poradit ako si mam zvisit frekvenciu na mojej celeronke 800Mhz...mam zakladnu dosku Lucky Star BX6AV2 (ak to nieco pomoze) cez to SoftFSB mi to neslo ani cez CPUfsb....prosim poradte ak viete...
:-(
Printable View
Cafte....som maximum amater a potreboval by som poradit ako si mam zvisit frekvenciu na mojej celeronke 800Mhz...mam zakladnu dosku Lucky Star BX6AV2 (ak to nieco pomoze) cez to SoftFSB mi to neslo ani cez CPUfsb....prosim poradte ak viete...
:-(
mam na tebe takovou drobnou otazku. maximalni amateri se ve skole neuci cist? nebo proc se obhajujes timto zpusobem?
neviem ako to myslis ale proste som s takymi vecami ete nerobil..ja som si tu par veci precital ale vobec som nexapal...nemusis ma hned zjazdit....xcem len radu...na to tie fora su..... :? :-(Citace:
Původně odeslal mISHA
tak vies, ale keby si si pretical to mnozstvo threadov, ktore tu su o taktovani celeron/p3 veci tak by si sa toto nenapisal ... ak ti nejde soft zmena fsb tak mrkni do biosu, ak tam nic nebude tak este doska ci nema jumpery (to si mozes pozriet aj v manuale oboje) a ak ani to nie tak si dotaktoval respektive mozes uz len dratovat procesor ;D
Citace:
Původně odeslal MadCap
Prezeral som si tu toho vela...ale vobec som nexapal tym odbornym nazvom...bohuzial papiere od dosky uz nemam :-( v biose to tiez nieje....nemal niekto podobny problem?alebo mi odporucte neaky dobry program kde ta doska je...ja sa v tom nevyznam.. :oops:
http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=65251
http://www.elhvb.com/mboards/fordlia...als/bx6av2.exe tu je manual, hladal som ho asi 45s, precitaj si ho ... podla specificacii ktore som hladal dalsich 30s to je via apollo pro 133 ktora ma moznost roznych FSB
Cize doska LuckyStar-Fordlian, takze procesor bude asi AMD-Intel.
Ides zvysovanie fsb v biose , ale otazkou je ako to bude u teba s napetim , nepametam si ten bios a manual sa mi zatial nechce tahat. Ja som mal 3x32MB ram a ked som taktoval moje PII 350 na nejakych 380 alebo 400 , nebudem klamat , nespominam si , tak mi ukazovalo iba 64 MB ram a to som mal zvysene fsb len na 110.
Mohol by mi prosim niekto velmi trpezlivy vysvetlit ako mam postupovat....dam ICQ bude to asi lepsie... 244282611
zacal by som tymto http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=18055
Tak som sa to snazil taktnut na tej doske....dakujem za navod od dosky...ale daval som to vseliako stale sa mi komp resetol ked ma nabehnut system...vsetko v pohode aj ten procik mi napisalo napr 912Mhz ale stale sa mi resetol...neviete co s tym???
zrejme to proste nedava .. bud cpu alebo pamete, tiez moze byt problem, ze nema pci lock ci vhodnu delicku, cize ti prilis rychlo bezi zbernica a niektora karta (aj grafika) to neda ...Citace:
Původně odeslal sluckerik
Aha...takze to asi nieje mozne taktnut?Citace:
Původně odeslal MadCap
Ete som zistil jednu vec...nasobic mi vobec nereaguje...mal som ho nastaveny na 3.5 ale v programe mi ukazovalo 8....ked som ho na doske prehodil na 8 vobec sa to nemenilo...dal som ho hociako ale stale mi ukazovalo len 8...
a timhle dotazem jsi dokazal, ze jsi zadny z tech threadu ne nepochopil, ale ani necetl :roll:
Aspon nadpisy sticky threadov si mohol precitat...
mohol by si ma neako poucit ci robim xybu alebo mi aspon povedat nemas sancu to taktnut..... :-(Citace:
Původně odeslal mISHA
Nezmyselny nazov, nezmyselny obsah.
Takze LOCK.