Stáhnul jsem si PHP5 a mysql, provozuju to na apache. PHP funguje zdá se dobře, ale nefunguje mi s ním databáze. Potřebuju poradit co mám nastavit v konfiguračních souborech aby to jelo? A je lepší použít Apache 1 nebo 2? Díky
Printable View
Stáhnul jsem si PHP5 a mysql, provozuju to na apache. PHP funguje zdá se dobře, ale nefunguje mi s ním databáze. Potřebuju poradit co mám nastavit v konfiguračních souborech aby to jelo? A je lepší použít Apache 1 nebo 2? Díky
A na jakém operačním systému?
ve win mám takovej postup nejdřív nainstaluju apache (většínou 2)
pak mysql z nějakého toho .msi a pak dodělám php většínou neinstaluju, ale používám rovnou verzi už udělanou jen překopíruju a nastavim na apache
v linuxu je asi jedna z nejlepších kompilací v češtině tady
http://hulan.cz/blog/?item=kompilace...-1-7-na-linuxu
Provozuju to na WinXP.. Problém je v tom, že v PHP5 se asi něco musí nastavit ohledně databáze (MySQL 4.1), protože když chci použít phpmyadmin, tak mi to napíše následující chybu:
Kód:nelze nahrát rozšíření mysql,
zkontrolujte prosím nastavení PHP
PHP nemá vliv vůbec na instalaci MySQL ve win... po instalaci MySQL by si měl mít v Tray ikonu se semaforem, a aby ti fungoval sever musí svítit zeleně..
php se dělá až na konec
Heh podivej se do php.ini, nejspis nemas natazenej modul s funkcema pro php. Jo, pro novou DB bys mel pouzit MySLQi, ale nevim estli to uz phpadmin umi.