Jedna sa o QDI KinetiZ 7E s via kt chipsetom
obrazok poskodenia tu. Takze aky postup odporucate ? Vopred dik.
PS: To poskodenie som nesposobil ja , aby ste si o mne nemysleli ze som nejake prasa :roll:
Printable View
Jedna sa o QDI KinetiZ 7E s via kt chipsetom
obrazok poskodenia tu. Takze aky postup odporucate ? Vopred dik.
PS: To poskodenie som nesposobil ja , aby ste si o mne nemysleli ze som nejake prasa :roll:
ziletkou odizolovat, lepici paskou omaskovat, ziletkou orezat, elektrovodivym lakem spojit. piplacka jak krava :) good luck.
nejak odstranit lak, nejakou chemikalii, ale je to treba nejdriv vyzkouset na jinem PCB, a pak nejspis vodivym lakem opravit.....
Lak na kusku oskrabat, spojit vodivym lakom, premerat a zalepit paskou.
RadioBastler - vodive striebro za 330 Sk - kvalita, robi sa s nim perfektne. Dorby sposob je zatriet to cele tym lakom a potom oddelit preskrabnutim (tenky skrutkovac, meraci hrot).
nebo dat nekomu sikovnejsimu na zapajeni... kapnout cin, projet kalafunou a neni co resit...
To praveze vacsinou nejde - povrch PCB cin odpudzuje, takze to drzi vsade, len nie tam, kde chces ;D Ked spajkovat, tak sa to da spravit s tenkym drotikom.
Tuhle poznamku jsem nejak nepobral :-)Citace:
Původně odeslal Rainbow
Od toho tam ta nepajivka je aby na pcb cin nedrzel, samozrejme ze to nemuze delat trafem, ale mikrem s nejakym tencim hrotem. Urcite to neni horsi nez pajet SSOP svaby.
Rozmyslam ze to cele potriem ochrannym lakom na pcb , preskrabem len ten jeden vodic a ten potom prepojim vodivym striebrom a ten nasledne ochrannym lakom. OT by mozno aj mohlo fungovat :]Citace:
Původně odeslal Rainbow
Problem je ten, ze v tom spoji mas 1 az 2mm dieru, kde ti cin drzat nebude lebo nema na com. Uz som to parkrat skusal a nikdy sa to nepodarilo.Citace:
Původně odeslal Hooligan
To by mohlo fungovat.Citace:
Původně odeslal Lukas-SVK
eh, no mal som podobny problem, skusal som si to najprv na starej doske, a to takto: najprv som to ocistil(od prachu) a potom som lamacim nozikom oskrabal lak na kontaktoch, potom som pajkou nabral cin, veeelmi malo,a kalafunu a nacinoval som kontakty, potom som rozmotal IDE kabel a ten som ocinoval , napajkoval, zalepil, a drzi :))
ja jsem mel to samy na svoji stary desce,ujel mi sroubovak pri nasazovani chladice a rejha byla v desce (preruseno pět žilek u chipsetu),
opravil jsem nasledovne :obrousil jsem to šmirglem č.800 abych se zbavil to ho laku(pouze ty prerušene žilky),pak jsem tu dirku za kitoval kitem na auto a znova vybrousil smirglem do rovinny.Potom jsem jehlou vyryl malý vodici rejhy mezi žilkama(aby se pak dala jehla vect rejhami mezi těma žilkama),pak to pěkně zakápnout tím lakem a nechat 2-3 dny schnout a potom tou jehlou jsem vyškrabnul ten vodivej lak stěch rejh a nové vodicí žilky byly na světě.A pak stačilo ještě zakapnout to voskem.
Deska pak fungovala bez probleme
klidme me to muzes poslat, ja ti to opravim, naposled jsem opravoval komunikacni desku kde se totalne odpalili tranzili a museli se dat i novy plosky vcetne prokovu atd... 8-)
Najlepsie obrusit dva konce, pospajkovat mikropajkou (nepouzit kolofoniu, ale FLUX, ktory sa pouziva miesto kolofonie napr. na BGA obvody - robi lepsie mensie spoje...) a spojit s medenym fuzom 8-)
Spravil som to tym vodivym lakom, ale objavil sa problem - bolo to hlboke, az na vnutornu GND vrstvu. Nakoniec sa to ale podarilo - hadam to este funguje ;D