tak mám tři kusy pamětí a deska se nerozjede, nebyl tento problém až když byly zaplněné všechny 4 sloty? Zkoušel jsem ty paměti popřeházet do všech slotů, ale nic, reset biosu, proč to kua nejde? paměť není špatná, teď s ní jedu.
Printable View
tak mám tři kusy pamětí a deska se nerozjede, nebyl tento problém až když byly zaplněné všechny 4 sloty? Zkoušel jsem ty paměti popřeházet do všech slotů, ale nic, reset biosu, proč to kua nejde? paměť není špatná, teď s ní jedu.
Nevím o tom, že by v manuálu byla popsána jako provozuschopná konfigurace pamětí ve třech slotech... podle mne to jede buď s jedním, dvěma nebo čtyřmi moduly... a se třemi nee.
btw.: mohls to taky dát do threadu o 9NDA3...
edit: je to tak - manuál page 3-5
jenomže ono to nejede ani s jednou, jenom ze dvěma a pak se v tom vyznej
jj, mně ta deska taky kdysi nechtěla chodit s jednou pamětí (ale jen někdy :eek: )... je to holt "magický" prkno... ale fakt ty tři moduly nejsou vůbec dokumentovaný (jako že by to mělo jet).
no ani upgrade biosu nepomohl, paměť ale umí v pohodě 260 stejně jako ostatní, čtvrtý kousek nebudu riskovat, když by to zase mohlo být pro změnu nestabilní, tak holt je všechny tři prodám a koupím nějaké 2x1GB šitky a dám je asynchronně.
jj, bohužel jsou fakt jen dvě možnosti... buď 2x1GB a relativně rychlý časování i s Winchestrem nebo 4x512MB ale hezky pomalu a možná nestabilně. Případně zkusit, jak by čtyři moduly ukočíroval Venice.
Možnost 2x1GB je asi nejlevnější...
no prý po 45 týdnu už má winchester opravený paměťový řadič a při 2T by to mělo jet bez problémů, ale nikdo to přímo tady asi nezkoušel, jenom si to někde přečetl, takže jsem se rozhodl, že koupím čtvrtý kousek a budu se modlit, nakonec by mi stačilo i kdyby to jelo asynchro, hlavně ať to už jede :roll:
není to sice dobré míchat, ale mám tu půjčené 2x512MB PC400 GEIL CL 2.5
Tak jsem je dal dokupy s ADATA, jak vidíte PC jede, ale bios detekuje i windows ukazuje 1GB RAM pořád? ???
takže beta bios pomohl, už vidím všechny 4 dimky, navíc u položky v biosu co se pamětí týče přibylo asi 20 nových voleb, vypadá to skoro stejně jako u nastavování pamětí u DFI prkna.
jeden malý dotaz... kde jsi sosnul ten beta bios pro 9NDA3+ ???
Edit... aha... tak už jsem ho našel tady http://www.epox.com.tw/eng/support.php?ps=322&type=1
Dobre som to tipoval na ten Bios...mas teraz teda 4x A-DATA VITESTA DDR500?Citace:
Původně odeslal Spajdr
no už sonduju po čtvrtém kousku, snad dneska budu mít, jenom aby běžel v duálu rád :roll: :-)
Jinak to časování 2T se automaticky zapne při 4 slotech obsazených, přepnutí na 1T hodí default nastavení biosu.
tak už jedu ze čtyřma kouskama synchronně, díval jsem se jinak že tento nový kousek co jsem koupil v nextcomp má některé odpory připajené úplně jinde kolem čipů a navíc jsou 2x menší, že by tam byly i jiné čipy? ;D
Tak to jen tise zavidim. 4 x 512 jsem na tyhle desce rozjel stabilne jen synchro na 200 (a to mam Venice), pri ostatnich nastavenich sice vsechny pameti vidim, ale memtest neprojede. Ta deska je pekna ... mrcha.