Muzete mi nekdo doporucit nejaky slusny,uzivatelsky jednoduchy Firewall?
Pokud mozno cesky.
Printable View
Muzete mi nekdo doporucit nejaky slusny,uzivatelsky jednoduchy Firewall?
Pokud mozno cesky.
Ja bych doporucil Tiny Software Personal Firewall.
Ja ti zase moc neporadim, pretoze tie programy nie su ani cesky ani velmi jednoduche, ale su moc dobre. Vykusaj Sygate Personal Firewall a Kerio Personal Firewall. Su moc, dobre a velmi dobre konfigurovatelne, neviem nakolko su lepsie/horsie od Tinyho, pretoze ten som nikdy nepouzival.
EDIT: chybicka
Diky moc za tipy. Stahl jsem si ten Kerio.Je zadara a cestinu jsem k nemu tez nasel. :-)
Jeste se s tim musim naucit pracovat :roll:
Hehe, ak si dobre pamatam, tak Tiny Software PF je terajsie Kerio PF. Tiny firma sa rozdelila na dve casti, Tiny a Kerio. Kerio si ponechalo vyvoj software, ako je Kerio Mail Server, WinRoute, Network Monitor a spominany Personal Firewall. A Tiny?? Ta ide inou cestou vyvoja softwaru. (Tu uz moc nesledujem :-D )
A co třeba ZoneAlarm
K de to cucnu? Mas skusenosti?Citace:
Původně odeslal Bukyn
Taky ho pouzivam, splnuje vse co od nej ocekavam... ale neni zadarmo. Cucnes to tady http://www.zonelabs.com, bez leciva funguje asi mesic.Citace:
Původně odeslal radar242
jenom ne zonealarm!!!!!!!
keryo rulezzzz
mam ozkouseneho i nortona ale ten se tvari dost tajuplne, keryo podava daleko lepsi info... 8)
To je jenom zase věc názoru :wink:Citace:
Původně odeslal donnau
a zkusenosti :evil: pekne mi rozdelal system, nehlede na to ze zone zas az tak neuchrani... no nevim, je to samozrejme o zkusenostech, schvalne jsem zkoousel dohromady keryo a nortona,
norton kuprikladu nedovoli hrat wolfa po siti a neda ani hlasku,
keryo da hlasku prakticky u vseho a hned si muzes nastavit prava
norton si tam vari nekde vzadu svoje, nevim no, ma toho zase daleko vcie nastaveno defaultne .....
ouvje ouvej ;D
a jaky mate zkusenosti s firewallem ve WINXP??????
Je uplně na nic!!Má přednastavený svoje porty a nic jinýho s tím dělat nejde :evil: :roll:
Jen ty nejhorsi. Muze probihat atak a nic ti nerekne - proste je mu to uplne fuk, klidne to muze nekdo testovat mesic a wokna ti nic neoznamej. Navic nejde nijak rozumne nastavit - kdyz chces povolit rozsah portu, musis povolovat kazdej zvlast. Neco jako REJECT nezna vubec atd. Lepsi bejt bez FW a bejt si toho vedom, nez MS FW a myslet si, ze ses v bezpeci.Citace:
Původně odeslal Dr.Xander
Me se docela libi Black Ice. Pripada mi to mnohem prehlednejsi nez u Keria. Ale neni to shareware.
Pouzivam ZoneAlarm Pro a celkem mi vyhovuje, nevim, jak dobre chrani, jeste sem zadny utoky nepocitil, ale nastaveni je v pohode a do systemu se mi taky nijak extra nesere.
Kerio Personal Firewall
Cesky
www.kerio.cz
Citace:
Původně odeslal donnau
jj presne tak Kerio rulezzz
Ja mam noton personal firewall 2003 a hlasku poda pokazdy kdyz se neco noveho pokousi o pristup na net a sem s nim mooc spokojenej. No jo kazdej ma jinej nazor :-)Citace:
Původně odeslal donnau
no hlavni rozdil kvuli kterymu sem nortona zrusil -> byly 3 úlohy běžící navíc, keryo míň zatěžuje systém a je tam specifičtější nastavení
+ můžu pravidla nařídit ihned a nemusim se někde courat v tabulkách a tak :wink: 8-) 8-)
pouzivam kerio ... a zatim "no problemo" 8-)
Citace:
Původně odeslal DaShi
kerio Rulez
Kdyz budu chtit da se Kerio docasne uplne vypnout ?
Je to v menu programu nebo se musi do Win ?
Jeste ktery ?
Kerio Winroute Firewall Pro 5 nebo me staci Kerio Personal Firewall
mam to na 1 pc stanici, dik moc za rady
Citace:
Původně odeslal celebris
Na 1pc ty staci Kerio Personal Firewall
kdyz ho ches vypnout tak staci v trai (kerio ma ikonu u hodin po instalaci)
pravi cudlik a ukoncit.
zapnout jde zase normalne zastupcem v nabidce start.
Chtel bych jeste neco poradit:
Kdyz jsem spustil Explorer a Icq zeptalo se me Kerio zda mam:
povolit a nebo vytvorit vhodne pravidlo co je lepsi a jaky v tom je rozdil :?:
a jeste druhy dotaz mam vypnout ten Firewall co je ve Windows XP soucasti kdyz to hlida Kerio :?:
Existuje cestina na Kerio Personal Firewall 2.1.5 :?: