poradi mi niekto ako cez skener dostat text na papieri do pecka?
Nie ako obrazok, ale normalne txt.
Dopredu diki.
Printable View
poradi mi niekto ako cez skener dostat text na papieri do pecka?
Nie ako obrazok, ale normalne txt.
Dopredu diki.
Jakykoliv OCR software:
Recognita
ABBYY FineReader apod.
Naskenujes, program si projede obrazek, "pozna text" a mas to :) Dnes uz je to dost rychle a celkem bez chyb kdyz mas alespoín trochu dobrou predlohu :)
predpokladam ze to nie su asi freewary,
nakolko asi vyjdu, ci sa to vobec oplati....
Spomenute programy su sa mi zda volne siritelne. Neviem to naisto ale ABBYY FineReader je urcite zadarmo a podporuje aj kontrolu slovenciny.
www.abbyy.com
Tu si to sosni. A ak by siscel kontrolu slovenciny tak sa mi ozvi.
to posledne idem skusit :roll: :wink:
JUCE: Zadarmo? Tak to si trochu vedla. Zadarmo mozno nejaka testovacia verzia, inak sa za to samozrejme plati.
Ja som samozrejme myslel nejaku testovaciu verziu v ktorej sa da urobit kopec veci. A nemusis ani za to platit.... :-D
tak na ten kopec veci zapomen ;)
nejake veci se dodavaj se scanerama ale to jsoui vetsinou scesane verze.
finereader 6 je asi nejlepsi taky poradne mastnej :)
OCR
Kazaa nebo DC++ to řeší ;D ;DCitace:
Původně odeslal lol
jedine ABBY FINEREADER nejnovejsi verze + Czech nebo Slovak recognition package.. je to asi 40mb dohromady.
je to casove omezeny shareware.. ale samozrejme se na to da sehnat, stejne jako temer na vsechno uprava limitu... :wink:
presne tak nejak som to myslel ;DCitace:
Původně odeslal Jey
Citace:
Původně odeslal Dolby_cz
jo svata pravda DC++ resi vse. :lol:
Ked sme pri OCR:
Ako robite v ABBYY 7.0 do .doc subory s velmi zlozitou strukturou stranky - vela textu a nejake obrazky porozhadzovane popri nom, ten moj vystup je vo worde strasne chaoticky - textove bloky sa uplne rozhadzu, riadkovanie je stale ine, takisto aj medzery medzi znakmi.
A este nieco: ako mozem dosiahnut, aby som mal na kazdej stranke rovnake okraje?