Čím nejlépe měřit signál WiFi ???
Netstumbler nefunguje ( nemám podporovaný HW )
Printable View
Čím nejlépe měřit signál WiFi ???
Netstumbler nefunguje ( nemám podporovaný HW )
Pak ti nezbude, nez si takovy HW poridit. Ono teda vetsina WiFi HW nejake "mereni" ma, ale u tech obycejnejsich kousku se to omezuje spis na OK/KO.
A to je jediný program na to ? Tak dost HW ořezaný.. Mám kartu Micronet SP2500R 10/100 Mb Realtek a k přístupu na WiFi signál: OvisLink WL-1120AP
A mereni pres web management toho Ovisu ti nestaci ???
To bych se neptal :wink: je to o ničem.. musí se to obnovovat ručně to chce pořádný scan ( graficky ) jako má NetStumbler. Nevěřím že je jen jeden soft :(
mno taky by se mě něco takového potřebovalCitace:
Původně odeslal celebris
Ty jo to měření je úplně na pi*u, poslední dobou mě to na spoj kt. by měl mít nad 80 určitě ukazuje 1 což je naprostá blbost to by mě ten net snad ani nešel.........Citace:
Původně odeslal jedik
To, co ukazuje ovis jako silu signalu, jsou naprosto nahodna cisla :-) .
2celebris: snmp ovis nema (sila signalu) a na ethernetove karte toho taky moc nenameris. Kup si nejakou wifi kartu.
jen pro info.. ten ovis ukazuje silu signalu od jedna do sto... jedna nejlepsi signal sto nejhoris.. :wink: ale jak tady bylo receno je to stejne na ........Citace:
Původně odeslal Thoma$
No tim bych si nebyl tak uplne jisty, ale ukazuje nesmysly, na tom se shodnem. Site Survey je dobra tak akorat na nalezeni APcka, jinak je to ciste pro merici ucely k nicemu, pze pokazdy ukazuje neco jinyho.Citace:
Původně odeslal Tanner
to zas ja si stim sem docela jistej... uz me jich tak 200ste proslo pod rukama... a pokazdy to je od jedna jako good.. po sto coz je skoro nechytatelny... samozrejme ze jsem to i zkousel na antenach primo zmerit s prismem a netstumbem...
Denne mi jich rukama taky projde minimalne deset s tim, ze jednicka nekdy znamena plnej a nekdy se tam slabe AP s jednickou objevi a po refreshi tam uz bud neni, nebo ma treba hodnotu 80. Jak uz zde bylo receno, Ovis 1120 a jemu OEM produkty podobne se stejnym vnitrkem (Planex, Abocom, ...) proste silu signalu merit neumi. Dvakrat jsem pro tohle AP compiloval vlastni FW z originalniho SDK Realteku a samotna rutina pro zjistovani signal strenght na WLAN interface je jednoduse receno "nedodelana".
EDIT: Zrovna se divam na Site Survey clienta, jehoz antena chyta nejsilnejsi signal z naseho protilehleho AP a dle Ovisu je signal 60, pricemz ostatni AP jsou bud 1 nebo 100, cize opravdu keca. Spoj jede 11mbit, takze i tak se da pri nejhorsim poznat, ze je signalu dost (pokud ovsem na protilehle strane a na clientovi je automaticke zjistovani rychlosti dle kvality signalu) :-)