davka na restart routeru???
Mam dotaz, nekdy pri velkem zahlceni (emule atd) se mi router zastavi,
v 99% to vyresi restart primo pres webove rozhrani, 1% manualni restart.
Mne by zajimalo, zda tech 99 procent se neda osetrit davkou - java scriptem, ktery by se jen pustil. Pak by uz pro mne nebyl problem napsat jednoduchej batik, ktery by kazdejch 5 minut delal ping na napr.www.google.com a v pripade no response by spustil takovyto script. (jinak router mam robotics - ne linux na pc)
Re: davka na restart routeru???
Citace:
Původně odeslal milka
Tak zatim jsem to vyresil takhle
:start
ping 213.46.172.37 || C:\programs\HotKey~1\hotkey.exe -runmacro "reset"
c:\cmd\sleep 300
goto :start
pause
neboli kazdych 5 minut to dela ping na dns server, a pokud vyprela zadost, spusti se restart pres macro v hotkeyboardu. To vypada zhruba tak, ze spusti IE, zada adresu routeru, pocka 20 sekund (kdyz je router tuhej, tak to tak zhruba trva, zada heslo, pocka 20 sekund, pak 6*tab a jednou enter do tool menu, a pak 9*tab a enter na reboot, 3 sec pauza a jeden enter na potvrzeni.
Funguje to, profikovi z toho beha mraz po zadech, laikovi to staci.... :)
Mozes mi presnejsie popisat co to je ten hotkey? Potreboval by som totiz vyskusat, ci by slo rebootovat automaticky router kazdych napr. 20 minut alebo stacilo by mi aj vytvorit batko, ktore by to vybavilo po kliknuti na neho.
Mám lamerskej dotaz.....v tom batu...jak mas osetreno aby se to makro nespustilo pokazdy? Ja tomu moc nerozumim ale nemelo by tam bejt nejaky if ci tak nejak?
Skusal som na kamosovom routere Vigor 2600 toto batko echo off
start/c telnet 192.168.1.1 sys reboot, no nic, nevie niekto poradit ako na to?
Citace:
Původně odeslal
Gregy
Mám lamerskej dotaz.....v tom batu...jak mas osetreno aby se to makro nespustilo pokazdy? Ja tomu moc nerozumim ale nemelo by tam bejt nejaky if ci tak nejak?
Staci si projit cmd prikazy jinak || znamena, ze vse za || se provede jen tehdy, pokud prikaz neni uspesny.