Re: upgrade fotaku.. DSLR?
Citace:
Původně odeslal Wohmatak
Kazdopadne chci minimalne 4Mpx, nejlepe 5 a vic, makro z opravdu blizkych vzdalenosti (ano, ty 2cm, co ma moje Z10 jsem uz opravdu vyuzil), kvalitni snimac (zadny sum) a jako jedna z tech features, ktere bych pri upgradu nechtel minout, je i opravdu rucni manualni ostreni (u vetsiny digitaku se manualne ostri cudlikama a je to naprosto nepouzitelny, chci ostreni primo na optice [zoom ring]), taky bych nerad prisel o solidni zoom (ted mam 8x). ...... Jako favorit mi zatim prisel Panasonic FZ20, ale podle toho co jsem zatim videl a slysel tak nema uplne dechberouci kvalitu obrazu a ovladani taky nic moc
No člověku .. chtít snímač bez šumu a dechberoucí kvalitu fotek ... no ;D
Manuální ostření a super makro .... heh jsi docela dooost náročnej na to kolik na to máš peněz. Aby jsi nebyl zklamanej.
Nějakej bombastickej rozdíl v obrazové kvalitě a šumu moc nečekej ..za ty prachy stejně koupíš jen max nějakou jetou EVF zrcadlovku s malým čipem a šumět to bude ať chceš nebo ne. Navíc použítí manuálního ostření je u těchto foťáků dost sporadický.
Citace:
Původně odeslal theedge
...Navíc použítí manuálního ostření je u těchto foťáků dost sporadický.
Nemůžu si pomoct, ale podle mých zkušeností nejde rozumně manuálně zaostřovat ani na zrcadlovce. Nebo máte někdo jiné zkušenosti? Mě se zdá, že je to skutečně nouzovka v momentě kdy autofocus totálně nejede kvůli světelným podmínkám.
Citace:
Původně odeslal frelichl
Citace:
Původně odeslal theedge
...Navíc použítí manuálního ostření je u těchto foťáků dost sporadický.
Nemůžu si pomoct, ale podle mých zkušeností nejde rozumně manuálně zaostřovat ani na zrcadlovce. Nebo máte někdo jiné zkušenosti? Mě se zdá, že je to skutečně nouzovka v momentě kdy autofocus totálně nejede kvůli světelným podmínkám.
tak to by som netvrdil ;) zaostris v pohode, ale je to namahavejsie a trva to o dost dlhsie ako bezny AF
edit> dolezite je ze to ide, a ked nieco chces s DOF urobit tak mozes ;)