Poraďte prosím, nějaké LCD do 8000Kč, kde v noci se nestává černá barva hnusnou černou do šeda, jako tomu bylo u Samsung 710T. Co nejrychleji, dnes možná půjdu už kupovat, pokud se něco najde.
Printable View
Poraďte prosím, nějaké LCD do 8000Kč, kde v noci se nestává černá barva hnusnou černou do šeda, jako tomu bylo u Samsung 710T. Co nejrychleji, dnes možná půjdu už kupovat, pokud se něco najde.
Ja mam cerstvucke EIZO L568 a cierna je tam naozaj kvalitne cierna - priblizuje sa to CRT, ale ta cena je uz niekde inde. Za tu cenu sa ale bude poriadna cierna hladat podla mna dost tazko, ak si nebol spokojny ani s tym Samsungom.
ja mam 710t a nepride mi doseda asi som moc nenarocny abo ty narocny..
Anebo jsi slepý, si zahrej doom III, málem jsem z toho zešedivěl, jak jsem viděl jak to v noci vypadá :-)Citace:
Původně odeslal Arius
Nakonec jdu do
Monitor ACER 17" LCD AL1722hs, stříbrný, DVI, 700:1, 300cd, 8ms, 1280x1024/75Hz, hf 32-80 kHz, vf 50-75Hz, 0,264mm, OSD, 2x repro, DVI-D,PIVOT - otočný výškově stavitelný stojan, TCO 03
Tak potom daj vediet, ako si dopadol.
Nelíbilo se mi to podsvícení co tady někdo ukazoval u AceraCitace:
Původně odeslal Axel
tak jsem to risknul a zebral
17" Hyundai L72D+ ;D
http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php...=110&zbo=30337
a? ako dopadol? spokojnost?
ja pred týždňom videl v Sony centre 17ky a jednu 19ku. Tá 19ka mala fakt peknú čiernu, a prekrásne farby. Len tá cena 24 tisíc Sk... Za to už mám Eizo, aj ke nie až tak pekným dizajnom...
potreboval by som totiz poradit ohladom 17'' LCD .. cena tak do 8k CZk max. 8.,5 ak to bude stat za to. Rozmyslal som nad LG Flatronom, alebo este ACER 17" LCD AL1722hs a Hyundai L72D+
no ta černá není úplně perfektní, ale je to lepší než kdysi Samsung 710T, dole mi bliká pixel, ale jenom při černé obrazovce, když do toho místa ťuknu, tak mám klid na pár minut, obraz krásný, za těch 7300Kč, asi nic lepšího neseženu, při CS obraz nemaže.
Sony s X-Black, ale i bez X-Black je to dost v pořádku.
ten je uz mimo moju cenovu kategoriu, ale prekvapila ma tolerancia az 8mich vadnych bodov v alfacompe (tam ho maju)Citace:
Původně odeslal jan555
Z vlastní zkušenosti můžu říct (řádově desítky LCD Sony), že výskyt bad-pixelů je u téhle značky minimální (stejně jako u digifoto, kde jsem neviděl nikdy žádný). Ale samozřejmě jsou, vím sice jen o jediném případu, ale zrovna u člověka, kterému bych to fakt nepřál.
Sám jsem svého Soňáka kupoval drze přes e-shop a zaplaťpánbůh taky nic.
co s tím blikajícím zeleným pixelem? pořád se objevuje a pak se zase ztratí náhodně, jak to většinou dopadá? zůstane mi tam nakonec zelená tečka, nebo to dostane rozum a ztratí se to nadobro?
Obecně lze doporučit kupovat lcd s co nejnižším jasem a co nejvyšším kontrastem, jinak bude místo černé zobrazovat šedou. Není nic jednoduššího, než si vypočítat svítivost černé jako jas/kontrast.Citace:
Původně odeslal Spajdr
Samsung 710t - 0.5 cd/m²
Eizo L568 - 0.25 cd/m²
Mám dvě ty eiza i samsunga a rozdíl je obrovskej. Na www.cybex.cz se dají eiza koupit se 100% zárukou, takže při jediném vadném subpixelu vám ho vymění za nový. Kupoval jsem tam ty dva kusy a ještě jeden pro známou a všechny byly bez vady.
Jenom nevím, jestli se dá za 8000Kč lcd se slušným poměrem jas/kontrast vůbec pořídit.
marwyn : no takový nikde moc nevidím, do 8000Kč, pravda :-) (co by měl 250cd)
Díky za info
až na tu nic moc černou noci (je lepší než u samsung 710T), tak odezva je v pohodě, žádné mazání u CS, ale celkem zblízka znatelný dithering (asi 6bit). Nicméně jsem spokojen i tak :-)
A co tenhle http://www.atcomp.cz/zbozi_detail.aspx?zbozi=59319 za ty prachy ma i dvi. A vypada super.
no hyundai má jak VGA tak i DVI vstup :-)
O tom modelu co píšeš jsem přemýšlel taky, ale jas 400cd, jak by to vypadalo v praxi? nebyla by ta černá už fakt příšerně šedá v noci? já ten svůj hyundai vyladil tak že si na černou už v noci nestěžuju :-)
Mas pravdu je to trochu mimo tema cerne barvy. Odpovidal jsem spis na post tomase ale zapomel jsem ho dat do citatu. :-)
Citace:
Původně odeslal Spajdr
jako cenově dostupný monitor s dobrou černou mohu jednoznačně doporučit FSC Scenicview P17-2:
http://www.pcexpert.cz/lcd-monitory/scenicview-p17-2
výsledky tohoto testu jsou stejné jako moje zkušenosti: pomalu i při maximálním jasu v temné místnosti nepoznáte, jestli je panel vypnutý nebo zobrazuje černou (jasně, že se to pozná podle kontrolky ;)).
To si rovnou můžu zebrat Soňáka za 10500Kč, mít na to ty peníze, ale já chtěl něco do 8000Kč :-)Citace:
Původně odeslal karliko
tak vidim to asi na ten Hyundai v alfe. Cenu tam maju najlepsiu - teraz 7490,- ale este skusim pockat, podla mna pojde dole. Ziadne staznosti nan nevidim, akurat sa desim bad pixelov :?
Potřebuji vybrat 17" LCD do 7500 Kč.
Přemýšlím mezi
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31562
a
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33113
Žádnou recenzi jsem nenašel, takže nevím jaký. Pokud vás napadá ještě nějaké LCD, tak prosím napište. Především na tom musí pěkně běhat hry. To ostatní jde stranou (nevýhody TN technologie znám).
ja osobne idem do LG, konkretne model L1740BQ, videl som ho v porovnani s dalsimi 8mimi 17'' LCD od roznych vyrobcov, v rovnakej cenovej hladine a obraz ma jednoznacne najkrajsi. Asi to bude tym flatronom. Navyse ma pekny design, ktory mi pasuje k pocitacu a dotykovy vypinac ;D