zoltrix TV genie a kabelovka UPC
zdravím...
mám tv kartu zoltrix tv genie a mám takový problémek...
když je karta připojená na standartní anténu na střeše, tak není v ničem žádný problém, ale když ji připojím na kabelovku od UPC tak obraz je v pořádku, ale zvuk šíleně chrastí, praská a málokdy mu jde rozumět...
ovladače jsem vyzkoušel originál i alternativní (pro Bt878), software originál, atv2000 i dscaler a dělá to pořád...
nevíte v čem by mohl být problém? já bych to asi viděl na hardwarovou chybu...
thx
Re: zoltrix TV genie a kabelovka UPC
Citace:
Původně odeslal sAd
zdravím...
mám tv kartu zoltrix tv genie a mám takový problémek...
když je karta připojená na standartní anténu na střeše, tak není v ničem žádný problém, ale když ji připojím na kabelovku od UPC tak obraz je v pořádku, ale zvuk šíleně chrastí, praská a málokdy mu jde rozumět...
ovladače jsem vyzkoušel originál i alternativní (pro Bt878), software originál, atv2000 i dscaler a dělá to pořád...
nevíte v čem by mohl být problém? já bych to asi viděl na hardwarovou chybu...
thx
Problem je jednoduchej a to v tom, ze stejne jako skoro vsechny kabelovky, tak ta "tvoje" vysila asi i ceskou produkci programu v norme PAL BG (tzv. zapadni norma), kde je nosna zvukova frekvence posunuta. Na normalni antene to chytas v PAL DK (nase "vychodni" norma).
Podivej se poradne na kartu, zda je na ni zaskrtnuto, PAL BG i DK, pokud ano, tak pak pouzij original driver a nainstaluj si treba Fly TV 2000 a zde si u jednotlivejch programu muzes sam zvolit, zda je chces v BG nebo DK.
Pokud mas na karte jenom DK (nasi normu) pak ji na kabelovce "zvukove" nerozchodis. Existuje samozrejme moznost na kartu nechat BG dodelat, ale cena bude srovnatelna s nakupem novy obdobny karty.
Takze pokud je karta jen v provedeni DK (pro cechy - coz ty prvni bejvaly) pak je to problem, musis bud koupit jinou nebo ji neprovozovat na kabelovce.
A i kdyby na karte nebylo zaskrtnuto BG, pak bych se pokusil o instalaci Fly TV 2000 a vyzkouset rucni prepnuti normy u jednotlivejch programu (neznamena to, ze kdyz to na karte neni napsany, tak ze tam BGcko neni, tedy to chce vyzkouset.
Mel jsem Zoltrixa taky a ten muj mel obe normy. A jeste technicka - ac jsem se s tim babral dlouho, tak pres referencni BT8xx drivery jsem nezprovoznil radio ani ve Fly ani pres origo aplikaci, pres original drivery (v systemu se zobrazuji u multimedii jako Ax neco), mi bezela pres Fly 2000 v pohode, radio se sice spoustelo, ale frekvecne byla nekam posunuta, takze v raozsahu cca. 87.5 MHz - 108MHz nic nebylo, pres original aplikaci na radio (takovoutu tu vosklivou) to bezelo OK a bez problemu.
Pokud mas tedy verzi s radiem a stejnou jako ja... ;D