-
ADSL modem
Chci si zridit ADSL od Nextry(FUN) pro 3 pocitace. Chtel bych k tomu vhodnej modem. Ten co nabizi nextra (Zyxel 650R a 650HW) nemaji firewall, v cemz by mohl bejt problem. Jakej modem s fw byste mi doporucili? Ten fw by mel byt bezproblemovej, melo by v pohode chodit ICQ, Jabber, ...., online hry.
-
Mám Asus TI4631 za 1700Kč a zatím je v pohodě...je to verze bez 4 ethernet portů, takže je třeba ještě switch. Nějaký firewall to má, icq, dc (active) a podobně na tom chodí bez problémů.
mají ho třeba v czechcomputer nebo v autocontu.
-
Je ten fw ucinej? Ja ted mam sw kerio a pokud se pripojim pres dial-up bez fw, tak mam v tu ranu na kompu parazitni programky, do IE se mi instaluji samocine toolbary atd...
-
Tenhle hw firewall je tzv Stateful Packet Inspection firewall ... sám nevím o co přesně jde, není to moje parketa, ale na webu o tom určitě najdeš dost. V helpu píšou něco takového:
Kód:
With Firewall (SPI) enabled on a WAN connection all incoming packets are examined by the Stateful Packet Inspection engine and traffic is dropped if it is not matching an existing connection opened from LAN side or a port forwarding rule. Connections from LAN side to the Internet are trusted and allowed to pass thru the router unless explicit IP Filter rules are used to block the LAN traffic. This Asymetric Permisive Firewall setup (drop from WAN, allow from LAN) provides easy to use Internet access while protecting the home network.
Každopádně mám zapnutý ještě std. windows xp firewall a žádné breberky v kompech nemám :)
jinak hry/program a tak jedou bez problémů, pokud vy žadují otevřít nějaký port, tak není problém to v modemu nastavit přes webové rozhraní. Nastavit se tam toho dá docela dost (QoS, Port forw., IP filters, přidělování ip adres, statické/dynamické routování atd atd) :) Za ty prachy imho dobrej modem...navíc má i usb, takže nemusíš zapojovat do sítě, resp. usb i síť. rozhraní fungují zároveň. usb se chová stejně jako síť, ne jako usb modem.
-
-
No a já připojím svoji oblíbenou radu... www.dsl.cz , odkaz forum o aDSL, v sekci technické dotazy tam najdeš celkem dost o různých modemech, problémech s nimi, jejich nastavení atd... Je tam bohužel na tomto foru dost blbů co tam šíří OT a kecají pitomosti, ale když se člověk trošku obrní, dá se tam najít pár užitečných informací :)